Różnorodność smakówNasze herbaty czerwone zostały skomponowane tak, by były zdecydowanie smaczniejsze niż inne napoje tego typu dostępne na rynku. Jest to możliwe dzięki unikalnemu połączeniu najwyższej jakości suszu z cytrusami i naturalnymi aromatami. Czerwona herbata w takiej odsłonie z pewnością pomoże poprawić nastrój w coraz krótsze jesienne dni i pozwoli korzystać z dobroczynnych właściwości tego gorącego naparu – mówi Anna Justyniarska, PR-Digital Manager, Herbapol-Lublin S.A.
W ofercie czerwonych herbat Pu-Erh marki Big-Active każdy znajdzie coś dla siebie. Na pewno warto spróbować herbaty Big-Active Herbata czerwona Pu-Erh o smaku grejpfrutowym. Osobom, które wolą nieco bardziej klasyczne połączenia przypadnie do gustu Big-Active Herbata czerwona Pu-Erh o smaku cytrynowym. Herbaty czerwone Big-Active swoje właściwości i smak zawdzięczają nie tylko swojemu pochodzeniu z wysokich gór LiXian Tai Quing, gdzie panują wyśmienite warunki – czyste powietrze i mikroklimat, ale też 3-4 letniemu procesowi leżakowania w określonych warunkach.
Są oferowane w dwóch wariantach, klasycznym (liściastym) i ekspresowym (w torebkach).
Moc czerwonej herbatyHerbata jest napojem kultowym, co pokazują liczne ceremonie związane z jej piciem i zaparzaniem. Japończycy na przykład stworzyli ceremonię nazywaną „cha-no-yu” (wrzątek na herbatę), Anglicy znani są z „tea time” przyjętego na okolice godziny 17, a Chińczycy zgodnie ze swoją tradycją spożywają herbatę bez dodatków. Herbata w każdym kraju pojawia się w innych wariantach – od mrożonej po herbatę z wieloma owocowymi dodatkami.
Czerwona herbata Pu-Erh dobrze sprawi się w sezonie jesienno-zimowym. Można ją parzyć nawet trzykrotnie i za każdym razem otrzymywać napar o innych właściwościach. Pierwsze parzenie powinno być krótkie (do 3 min.), dzięki czemu napar będzie miał właściwości pobudzające. Drugie parzenie sprawdzi się na wieczór, ponieważ napar jest wtedy relaksujący. Co więcej, uważa się, że to właśnie drugie parzenie jest najbardziej wartościowe. Z kolei trzecie parzenie pozwoli wydobyć najdelikatniejszy smak. Herbatę czerwoną powinno się zaparzać w temperaturze 96 stopni Celsjusza.
Przepis 1: Do litra zaparzonej herbaty czerwonej Pu-Erh marki Big-Active o smaku cytrynowym dodać pół cytryny, kawałek korzenia imbiru (ok. 5 cm) oraz 2 łyżki miodu. Taka herbata z pewnością rozgrzeje w chłodniejsze dni.
Przepis 2: Sparzyć wrzątkiem pomarańczę, a następnie obrać ją ze skórki. Skórkę dodać do herbaty czerwonej Pu-Erh marki Big-Active o smaku grejpfrutowym, można ją również suszyć i dodawać w dowolnym momencie. Warto wdrożyć picie czerwonej herbaty marki Big-Active do naszego codziennego życia, by czuć się bardziej witalnie oraz promiennie.
- Big-Active Herbata czerwona Pu-Erh o smaku cytryno-wym, 100g, sugerowana cena detaliczna 6,49 pln
- Big-Active Herbata czerwona Pu-Erh o smaku grejp-frutowym, 100g, sugero-wana cena detaliczna 6,49 pln
- Big-Active Herbata czerwona Pu-Erh o sma-ku grejpfrutowym, 20 torebek, sugerowana cena detaliczna 4,99 pln
- Big-Active Herbata czerwona Pu-Erh o sma-ku cytrynowym, 40 tore-bek, sugerowana cena detaliczna 6,49 pln
Więcej informacji o tych i innych produktach marki znaleźć można na stronie
www.big-active.pl.