Strict Standards: Non-static method DB::connect() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 28
Strict Standards: Non-static method DB::parseDSN() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 520
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 551
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 557
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 29
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm::registerRule() should not be called statically in /__handel_admin/lib/SoftRequired.php on line 66
Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm_RuleRegistry::singleton() should not be called statically in /PEAR/HTML/QuickForm.php on line 354
Strict Standards: Declaration of HTML_QuickForm_hidden::accept() should be compatible with HTML_QuickForm_element::accept(&$renderer, $required = false, $error = NULL) in /PEAR/HTML/QuickForm/hidden.php on line 34
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /__handel2/config/db.php:28) in /www2.hurtidetal.pl/index.php on line 231 Pomysł na wakacyjne przetwory
Lato to bez wątpienia ta pora roku, w której dostęp do świeżych warzyw i owoców jest najłatwiejszy. Część z nich warto zamknąć w słoikach, aby zostały z nami na dłużej. Z pewnością urozmaicą naszą kuchnię przez długie, zimowe miesiące!
Marynowanie warzyw i owoców w zalewie octowej to szybki i prosty sposób na przygotowanie trwałych i smacznych przetworów. Aby osiągnąć oczekiwany efekt, warto postawić na najlepszej jakości bazę – w tym przypadku ocet spirytusowy. Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” posiada imponujące doświadczenie w produkcji tego popularnego dodatku. Ocet Kielecki spirytusowy 10% jest nieprzerwanie wytwarzany od 1932 roku, a więc niemal od 90 lat. Wysokiej jakości składniki oraz tradycyjna metoda produkcji to gwarancja wyjątkowego smaku naszych wakacyjnych przetworów!
Buraki dobre na wszystko i… coraz bardziej popularne!
Na przełomie lata i jesieni sezon na młode buraki trwa w najlepsze! Wielu z nas kojarzy je jedynie z zupą z botwinki lub ćwikłą. To oczywiście kanon polskiej kuchni ale możemy je wykorzystać na dziesiątki innych sposobów np. zamarynować w zalewie octowej. Tak przygotowane buraki sprawdzą się doskonale nie tylko jako dodatek do tradycyjnego, polskiego obiadu, ale też składnik wyśmienitej sałatki z rukolą i kozim serem. Produkcję naszych przetworów zaczynamy od umycia i ugotowania warzyw do miękkości. Po wystygnięciu obieramy buraki i przekładamy je do dużych słoików z liściem laurowym, kilkoma ziarenkami pieprzu oraz zielem angielskim. Gotujemy wodę i Ocet Kielecki w proporcjach 2:1 z dodatkiem łyżki cukru i łyżki soli na każdy litr wody. Tak przygotowaną zalewę wlewamy do odpowiednio przygotowanych - wyparzonych - słoików, zakręcamy i na 20 minut odwracamy do góry dnem. Smacznego!
Lato w słoiku
Istnieją owoce, na których widok od razu przypomina nam się pełnia lata. Bez wątpienia należą do nich czereśnie! Niestety w sklepach możemy dostać je jedynie przez kilka tygodni w roku. Mamy jednak rozwiązanie, które z pewnością poprawi humor wszystkim wielbicielom tych owoców. Przedstawiamy wyjątkowy przepis na czereśnie marynowane w occie z dodatkiem czerwonego wina! Zaczynamy od przygotowania zalewy. Podgrzewamy szklankę wody z dodatkiem 100 ml czerwonego wina, szklanki cukru, ¼ szklanki Octu Kieleckiego spirytusowego 10% oraz kilku goździków, trzech lasek cynamonu, gwiazdki anyżu i kawałka świeżego imbiru. Tak przygotowany syrop wlewamy do słoików z wydrylowanymi czereśniami (ok. 1 kg), lekko zakręcamy i pasteryzujemy przez 15-20 minut. Po ostudzeniu dokręcamy wieczka. Lato w słoiku gotowe!
Sugerowana cena Octu Kieleckiego spirytusowego 10%: 2,30 zł brutto/ 500 ml
Rolnicy potrzebują pomocy ze strony rządu i unijnych...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.