W chłodne dni wędliny i kiełbasy z dodatkiem przypraw idealnie sprawdzą się jako dodatki
do kanapek, przystawek czy sałatek. Specjalnie dla osób, które szukają wysokiej jakości produktów
o unikalnym smaku, firma Cedrob przygotowała dwie nowe propozycje: kiełbasę magnacką oraz szlachecki frykas.
Kiełbasa magnacka – produkt o niepowtarzalnych walorach smakowo-aromatycznych dzięki delikatnej szynce wieprzowej oraz zastosowaniu unikalnej mieszanki przypraw. Kiełbasa wędzona, parzona i pieczona, przygotowana w 100% z surowców wieprzowych, z czego największy udział ma mięso z szynki. Idealny smak jest wynikową prostego składu wyrobu. Cena: 24,66 zł/kg
Szlachecki frykas – cienkie kiełbaski wieprzowe w naturalnej osłonce, poddane procesowi parzenia
i pieczenia. 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano z 108 g mięsa wieprzowego. Wyselekcjonowany surowiec wpływa na wysoką jakość oraz niepowtarzalny smak. Cena: 28,05 zł/kg
Jesień to idealna pora by na nowo odkryć smak duszonych i rozgrzewających potraw. Najlepiej wtedy sięgnąć po pikantne gulasze czy aromatyczne warzywne ratatouille. Połączenie produktów mięsnych
oraz warzyw sprawi, że przygotujemy odżywczy i pełnowartościowy posiłek. Bardzo dobrym rozwiązaniem są proste dania jednogarnkowe, które oszczędzają czas, są pełnowartościowe
i zaspokajają głód na długie godziny. Poniższy przepis sprawdzi się w każdej kuchni.
Ratatouille z kiełbasą
Składniki:
1 cukinia
1 bakłażan
2 cebule
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
200 g kiełbasy magnackiej
100 ml tłuszczu roślinnego do smażenia
1 ostra papryczka chilli
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów
100 ml bulionu
1/2 łyżki oregano
1/2 łyżki bazylii
1/2 łyżki szałwii
1 mała gałązka rozmarynu
Etapy przygotowania:
1. Umyj warzywa, odkrój końcówki i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Pokrój kiełbasę magnacką w plastry, podsmaż w garnku i dodaj posiekane chilli oraz posiekany czosnek.
3. Smaż wszystko chwilę, aż czosnek zacznie się rumienić, dodaj warzywa i smaż jeszcze przez 4 minuty cały czas mieszając.
4. Dołóż pomidory z puszki, bulion oraz posiekane zioła.
5. Duś około 15 minut, mieszając od czasu do czasu.