Od ponad 15 lat, co roku, 5 lutego, miłośnicy kremu Nutella® z całego świata dzielą się swoimi doświadczeniami i kulinarnymi pomysłami, aby świętować dzień swojego ulubionego kremu z orzechów laskowych i kakao – Światowy Dzień kremu Nutella #WorldNutellaDay, www.nutella.com Czytaj więcej »
Panattoni, lider rynku powierzchni przemysłowych w Europie, rozpoczął nową inwestycję w województwie łódzkim: Panattoni Park Łódź South II o docelowej powierzchni 57 300 m kw. Obiekt zlokalizowany będzie w bliskim sąsiedztwie skrzyżowania autostrady A1 z DK 12. Czytaj więcej »
Mistrzowskie śniadanie w stylu Karola Okrasy czy Roberta Makłowicza? Swoje pomysły na posiłek z wykorzystaniem jajek zaprezentowały jedne z najbardziej lubianych i utalentowanych gwiazd kulinarnych. Relacja ze wspólnego śniadania już jest na kanale Kuchnia Lidla – wypróbuj przepis mistrzów we własnym domu! Czytaj więcej »
Przy ulicy Zajęczej 1A na warszawskim Powiślu z początkiem lutego otwarto kolejną cukiernię niewielkiej autorskiej sieci KAISER Patisserie. Słynie ona m.in. z doskonałych mono deserów, makaroników , croissantów, ręcznie robionych pralin i francuskiego pieczywa na czele z bagietkami. Czytaj więcej »
Bo Grzeszki są po to… by je spełniać! Wizyta w piwnym SPA? Jazda Monster Truckiem? A może skok ze spadochronem? Laureaci loterii wafli Grześki będą mieli w czym wybierać, bo do wygrania jest ponad 1600 voucherów na unikalne przeżycia dostępne w ofercie WyjątkowyPrezent.pl. Czytaj więcej »
Układ odpornościowy człowieka to skomplikowana maszyneria, której sprawne działanie zależy od wielu różnych czynników, w tym m.in. od właściwego sposobu żywienia. Co zatem powinno lądować na naszych talerzach? De facto, lista wspierających odporność produktów jest bardzo długa. Ważne miejsce zajmują na niej warzywa i owoce, w tym m.in. owoce jagodowe. Dowiedz się dlaczego! Czytaj więcej »
Za silny organizm, gotowy do walki z patogenami odpowiada styl życia i sposób odżywiania. Różnorodna, sezonowa dieta, bogata w warzywa i owoce a przy tym regularna aktywność fizyczna to podstawowe filary na których stoi nasza odporność. Czytaj więcej »
Odporność budujemy cały rok. Jesień, zima i wczesna wiosna, to jest czas, kiedy części zapadamy na różne infekcje wirusowe i bakteryjne. Mówiąc prosto, przeziębia my się. Jest to związane z porą roku, ale także ze stanem odporności naszego organizmu. W utrzymaniu odporności ważną role odgrywa nasz sposób odżywiania. Co powinniśmy jeść, jeśli dziś zależy nam na... Czytaj więcej »
Tylko w 2020 roku, w wyniku świadomych podpaleń i wycinki pod niecertyfikowane uprawy palm oleistych, zniknęło 4,2 mln ha lasów deszczowych – podaje organizacja Global Forest Watch. Produkcja oleju palmowego, który jest z nich wytwarzany, generuje olbrzymie problemy społeczne i środowiskowe w globalnej skali. Mimo to – jak wskazuje WWF – jego bojkot nie ma sensu, ponieważ obecnie... Czytaj więcej »
GLS zdobywa kolejne prestiżowe nagrody w branży. Tym razem firma otrzymała tytuł Lidera Logistyki w kategorii Cyfrowe narzędzia komunikacji. GLS jest dumny również z doskonałego wyniku NPS, który odzwierciedla satysfakcję klientów. Czytaj więcej »
ID Logistics, operator logistyczny specjalizujący się w dedykowanej logistyce kontraktowej, wspiera 31. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Wspólnie z klientem, firmą PepsiCo Polska, przekazał na licytację wyjątkowe zaproszenie do zwiedzenia największego w Polsce centrum dystrybucji światowego lidera w produkcji artykułów spożywczych i napojów w Mszczonowie. W licytacji... Czytaj więcej »
Wśród najpopularniejszych owoców jagodowych Kantar wymienia borówki, maliny i truskawki. W porównaniu do stycznia 2022 roku najbardziej wzrosło spożycie borówek, malin i przetworów z aronii. Liczba konsumentów borówek wzrosła o 39%, a malin o 26%. Czytaj więcej »
Komisja przedstawia „Nowy ład na rzecz owadów zapylających”, żeby zaradzić alarmującemu spadkowi liczby dzikich owadów zapylających w Europie. Polega to na przeglądzie unijnej inicjatywy na rzecz owadów zapylających z 2018 r. Społeczeństwo coraz częściej wzywa do podjęcia zdecydowanych działań przeciwko utracie owadów zapylających, czego przykładem jest niedawna udana... Czytaj więcej »
Lidl Polska ogłosił wynik zbiórki w ramach 31. Finału WOŚP. Sieć już po raz 14. zagrała z Finałem WOŚP w słusznej sprawie, tym razem przekazując na cel zbiórki aż 4 mln zł! Od początku współpracy sieć wspólnie z klientami wsparła Fundację łączną kwotą ponad 43 mln zł. Czytaj więcej »
Po raz kolejny sieć Żabka umożliwia użytkownikom swojej aplikacji mobilnej zaangażowanie w działalność charytatywną. W tygodniu poprzedzającym 31. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy użytkownicy Żappki mają możliwość wymiany zbieranych przez siebie podczas zakupów punktów lojalnościowych, tzw. żappsów, na cegiełki charytatywne. Równowartość kwoty przekazanych... Czytaj więcej »
Odpady z siedmiu zakładów Nestlé – w Kaliszu, Kargowej, Nałęczowie, Nowej Wsi Wrocławskiej, Rzeszowie, Lubiczu i Toruniu – w całości trafiają do przetworzenia. Podlegają recyklingowi, kompostowaniu i regeneracji, trafiają do biogazowni, a także są źródłem zielonej energii. Czytaj więcej »
W styczniu MAKRO Polska wystartowało z cyklem edukacyjnym „Ciao Italia” skierowanym do przedstawicieli branży HoReCa. Warsztaty dotyczą kuchni włoskiej. Pierwsze spotkanie odbyło się 24.01 w restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Wzięło w nim udział kilkudziesięciu uczestników. Za przygotowanie dań pokazowych odpowiadali Szefowie Kuchni Giancarlo Russo oraz MAKRO Polska.... Czytaj więcej »
Paszport produktu będzie pokazywał nie tylko jego skład – ale całą drogę, jaką przebyły surowce niezbędne do jego wytworzenia. Na przykład dla butelki z wodą – będziemy mogli prześledzić drogę jej powstania: z jakiego plastiku ją zrobiono, w jakim procencie z recyclingu. Będziemy mogli prześwietlić całą historię produktu – skąd pochodzi woda w butelce, czy to jest... Czytaj więcej »
Pierwsza niedziela handlowa w tym roku wypada już w najbliższą niedzielę, 29 stycznia. Ponad 660 sklepów Netto będzie tego dnia otwartych dla klientów w całej Polsce, w godz. od 8:00 do 20:00. Dlaczego warto odwiedzić Netto? Czytaj więcej »
500 m kw. powierzchni, nowoczesna bryła i bardzo szeroki wybór asortymentu - w miejscowości Nur otworzył się właśnie kolejny sklep należący do właścicieli współpracujących z Grupą Chorten od blisko 12 lat. Czytaj więcej »
Już w najbliższą niedzielę 31. Finał WOŚP! To ostatnie dni, aby przy okazji zakupów w sieci Lidl Polska, wesprzeć specjalną zbiórkę oraz zaopatrzyć się w wyjątkowe gadżety z serduszkiem Fundacji. Do 31 stycznia trwają również trzy aukcje charytatywne sieci, na których licytować można: dzień na planie zdjęciowym Kuchni Lidla, koszulkę z autografami gamerów „Złotej... Czytaj więcej »
Marka Rajska Cytrusówka nie zatrzymuje się i cały czas zaskakuje. Po raz drugi została wyróżniona prestiżową nagrodą NielsenIQ BASES Top Breakthrough Innovation Award*. To jedyna marka alkoholowa z Polski, którą wyróżniono na tle całej Europy w 2022 r. Czytaj więcej »
Rzemieślniczy Browar PINTA rozpoczął współpracę z Karolem Okrasą od uwarzenia Porteru Bałtyckiego i zapowiada na ten rok jeszcze trzy wspólne piwa. Czytaj więcej »
Żabka podjęła współpracę z Wydziałem Matematyki i Informatyki Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza oraz VIII LO w Poznaniu, by dzielić się wiedzą merytoryczną i inspirować licealistów oraz studentów do rozwoju i jeszcze lepszego poznania biznesu. W sumie Żabka współpracuje już z 26 uczelniami z całego kraju. Czytaj więcej »
Podczas GASTROTARGÓW SMAKKi, które startują już niebawem, odbędzie się Festiwal Kawowych SMAKKów. To wydarzenie, specjalnie przygotowane dla branży kawowej, jest niezwykłą okazją dla palarni, producentów i dystrybutorów sprzętu kawowego do zaprezentowania swoich marek. Czytaj więcej »
Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o łatwy dostęp do produktów dla swoich klientów. Już w czwartek, 26 stycznia, Lidl Polska otworzy pierwszy sklep w Starych Bielicach przy ul. Koszalińskiej 10. Otwarcie nastąpi o godzinie 6:00. Czytaj więcej »
Projekt „Kubusiowe Szpitale” powstał po to, by wywołać uśmiech na dziecięcych twarzach. Najnowszy malunek z Kubusiem pojawił się na ścianach Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. To kolejna placówka, która dołączyła do grona ponad 50 szpitali – beneficjentów akcji w całej Polsce. Czytaj więcej »
Zdrowy Stół Auchan to wielowymiarowy projekt łączący promocję zdrowej żywności oraz kuchni polskiej i francuskiej, budowanie więzi społecznych, pomoc potrzebującym, edukację a także możliwość nabywania przez uczestników nowych kompetencji. Inicjatorem akcji była Fundacja TERAZ WY, środki na jej realizację przyznała Fundacja Auchan. Działania w ramach projektu zrealizowane... Czytaj więcej »
Dla wielu osób organiczna żywność jest trudno dostępna i zbyt kosztowna. Szczęśliwie 23 stycznia w sklepach Lidl Polska rozpoczyna się tydzień BIO. Klienci znajdą w ofercie dziesiątki ekologicznych artykułów spożywczych w przystępnych cenach. Czytaj więcej »
Rozmowa z Maciejem Włodarczykiem, Prezesem Zarządu Iglotex ...
„Almette chroni łąki”...
Rozmowa z Izabellą Maczkowską-Ciborowską, Dyrektor...
Rok 2022 potwierdził mocną pozycję Piątnicy na rynku...
Wywiad z Piotrem Łapińskim, Image Recognition Product...
Zespół MAKRO Polska po raz kolejny otrzymał certyfikat „HR...
Spółka Henkel Polska po raz siódmy została nagrodzona...
Krem Nutella jest w 100% certyfikowany przez RSPO...
Od ponad 15 lat, co roku, 5 lutego, miłośnicy kremu Nutella®...
Panattoni rozpoczął nową inwestycję w województwie...
Mistrzowskie śniadanie w stylu Karola Okrasy czy Roberta...
Przy ulicy Zajęczej 1A na warszawskim Powiślu ...
Połączenie piwa 0.0%, lemoniady i energii z naturalnej...
Pierogi po kociewsku z kiełbasą kociewską, dosmaczone...
Słodkie prezenty stworzone z dbałością o każdy szczegół...
Korzystanie z dobrodziejstw natury, które mogą stanowić...
NORTH COAST, największy w Polsce dystrybutor włoskich...
Intensywna kampania serków wiejskich Almette z Cleo...
Nestlé Purina ogłasza, że Robbie Williams nagrał zupełnie...
Cel 31. Finału, czyli zbiórkę pieniędzy na...
Wysoka jakość, wieloletnia tradycja, oryginalne receptury i...
„Z NATURY DLA NATURY”...