W Sianowie przy ul. Dębowej 25, od teraz pod logo z drzewem dębu – działa kolejne placówka współpracująca z Polską Grupą Sklepów Spożywczych Chorten. W województwie zachodniopomorskim jest już 40 takich punktów handlowych. Czytaj więcej »
W Sianowie przy ul. Dębowej 25, od teraz pod logo z drzewem dębu – działa kolejne placówka współpracująca z Polską Grupą Sklepów Spożywczych Chorten. W województwie zachodniopomorskim jest już 40 takich punktów handlowych. Czytaj więcej »
McDonald’s oficjalnie dołącza do grona partnerów 4. edycji FEST Festivalu w Chorzowie i zapowiada swoją strefę edukacyjną na terenie wydarzenia. Partnerstwo z festiwalem, który z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością, jest kolejną odsłoną kampanii marki „Jutro zależy od nas”, promującej działania na rzecz planety. Czytaj więcej »
Program edukacyjny „Velvet. Piątka dla Natury” ponownie spotkał się z bardzo ciepłym przyjęciem, dużym zainteresowaniem nauczycieli oraz entuzjazmem uczniów klas I-III szkół podstawowych. W II. ogólnopolskiej edycji, realizowanej w roku szkolnym 2022/23, udział wzięło ponad 740 klas, a 110 zostało nagrodzonych w konkursie „Ekowyzwanie”. Uczestnicy wykazali się ogromnym... Czytaj więcej »
W tym roku Żabka uruchomi 124 sklepy sezonowe, czyli o ponad 20 proc. więcej niż w roku ubiegłym. Pierwsze z nich, w popularnych nadbałtyckich miejscowościach, zostały otwarte już w drugiej połowie kwietnia, dzięki czemu klienci mogli z nich korzystać podczas wypoczynku w trakcie długiego weekendu majowego. Docelowo, większość będzie otwarta przed Bożym Ciałem. W tym roku... Czytaj więcej »
Jesienią ubiegłego roku polską scenę koktajlową zelektryzował historyczny sukces barmanki z Krakowa. Alicja Bączyk zajęła 4. miejsce w najbardziej prestiżowym konkursie koktajlowym globu: Diageo Reserve World Class w Sydney. Co można zrobić z takim rezultatem? Ruszyć na poszukiwania kolejnych koktajlowych talentów! Zwycięzca polskiej edycji World Class wyjedzie na barmańską... Czytaj więcej »
Decyzje, jakie firmy podejmują w zakresie CSR, czyli społecznej odpowiedzialności biznesu, muszą uwzględniać proekologiczne działania, technologie i postawy. Inicjatywy podejmowane przez Hochland Polska na rzecz osiągania oszczędności w zużyciu zasobów naturalnych i minimalizowania wpływu procesów produkcyjnych na stan środowiska zostały wyróżnione przez „Gazetę... Czytaj więcej »
Orzeźwiająca mrożona herbata już od ponad stu lat skutecznie gasi pragnienie. Może być serwowana na wiele sposobów – wszystko zależy od pomysłowości i fantazji twórcy. Do przygotowania chłodzącego napoju najlepiej sprawdzi się czarna herbata aromatyzowana. Bardzo ciekawe połączenia można uzyskać również z zieloną herbatą. Na końcu artykułu znajdziesz przepisy z... Czytaj więcej »
Sieć hurtowni MAKRO Polska dołączyła do grona członków Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, organizacji zrzeszającej hotele działające na terenie Polski. Czytaj więcej »
W plebiscycie Herosi Rynku Kapitałowego 2023 zorganizowanym przez Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych AMBRA została wyróżniona w kategorii Spółka Giełdowa Dywidendowa. Czytaj więcej »
Według szacunków „Rzeczpospolitej” rynek parówek w Polsce wart jest 3 mld zł. Część tego rynku wciąż stanowią produkty, w tym te najpopularniejsze, które zawierają konserwanty czy sztuczne dodatki. Dlatego Dolina Dobra pokazuje, że tył opakowania jest dużo ważniejszy niż jego okładka, jednocześnie udowadniając, że w swoich produktach ma tylko Dobry Skład w... Czytaj więcej »
Zbliżający się Międzynarodowy Dzień Cydru (3 czerwca) to dobry moment, by przyjrzeć się kondycji cydru, nazywanemu niegdyś naszym dobrem narodowym. W końcu Polska jabłkiem stoi. Po latach stagnacji i dramatycznych spadków, sprzedaż cydru w końcu zaczęła rosnąć. Powód? Branża winiarska otrzymała niedawno zgodę na produkcję cydrów o smakach innych niż jabłkowy. Ale... Czytaj więcej »
7 834.15 km przejechanych na rowerach stacjonarnych przez pracowników Auchan na rzecz Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Piasecznie w maju 2023 r., przełożyło się na darowiznę w wysokości 10 000 zł. Kwota przeznaczona zostanie na dodatkowe wyposażenie sali do pikowania roślin. Czytaj więcej »
Carrefour dążąc do bycia liderem transformacji żywieniowej w Polsce realizuje wiele odpowiedzialnych praktyk w zakresie dobrostanu zwierząt. Firma zobowiązała się m.in. do całkowitego wycofania ze sprzedaży jaj z chowu klatkowego do 2025 roku, a już od czterech lat nie oferuje ich w ramach swojej marki własnej. To właśnie te działania zostały docenione przez organizację... Czytaj więcej »
OSHEE Slide Challenge – Korona Wodospadów to projekt godny najsłynniejszych podróżników i łowców przygód. Grupa Polaków jest w trakcie zdobywania dziesięciu najwyższych wodospadów na świecie. Dziś wyprawa wyruszyła do Peru, by do swoich dotychczasowych osiągnięć dołożyć wodospady zlokalizowane w zachodniej części Ameryki Południowej – Yumbilla Falls oraz znajdujący... Czytaj więcej »
Zakończyła się II edycja Mistrzostw Polski w Grillowaniu Steków 2023 w Ogrodzieńcu. Nie zabrakło zawodników z całej polski, rodzinnego popołudnia z atrakcjami, ale też przepisów autorstwa najlepszych kucharzy z całego kraju. Partnerem wydarzenia było WSP SPOŁEM, którego produkty zostały użyte do live-cookingu, ale i do wybranych potraw i marynat tworzonych przez uczestników.... Czytaj więcej »
Panattoni, najaktywniejszy deweloper nieruchomości przemysłowych na świecie, rozwija centrum dystrybucyjne ORBICO Supply – operatora logistycznego działającego w ramach grupy Orbico Polska, dystrybuującej ponad 50 światowych marek. Docelowo obiekt BTS w Teresinie osiągnie 38 000 m kw. Czytaj więcej »
Pod szyldem sieci Żabka swoje biznesy prowadzi w całej Polsce ponad 8000 franczyzobiorców. Aktywny rozwój sklepów ma miejsce również w Małopolsce. W samym Krakowie z siecią współpracuje blisko 350 przedsiębiorców, którzy w centrum miasta, na osiedlach czy w budynkach biurowych, z powodzeniem współpracują z siecią i oferują swoim klientom bogaty asortyment produktowy i... Czytaj więcej »
13-sta edycja konkursu Złoty Paragon - Nagroda Kupców Polskich już za nami. Z dumą informujemy, że kolejny rok z rzędu marka HELIO znalazła się jako jedyna przedstawicielka branży bakaliowej na podium w kluczowych dla niej kategoriach, tj.: Czytaj więcej »
Wnajbliższą środę 31 maja, w pasażu handlowym Plac Unii przy ulicy Puławskiej 2 w Warszawie, zostanie otwarty nowy hipermarket sieci Carrefour. Sklep zajmie powierzchnię ponad 2000 m2 i zaoferuje mieszkańcom centrum stolicy możliwość zrobienia kompleksowych zakupów spożywczych i przemysłowych w jednym miejscu. Będzie on wyróżniał się również najszerszą ofertą produktów i... Czytaj więcej »
Na Śląsku uruchomiono pierwszą w Polsce i jedną z pierwszych na świecie instalację do recyklingu zużytych opakowań, wykonanych z polistyrenu (PS), pochodzących z gospodarstw domowych. Wykorzystano innowacyjną technologię oczyszczania opakowań, co znacząco zwiększa możliwości ich recyklingu i ponownego użycia tworzywa. Jest to efekt pilotażowego programu recyklingu kubków po... Czytaj więcej »
– Jesteśmy wdzięczni wszystkim naszym Partnerom, zaufali nam i pomogli zbudować tak wielką markę, jaką jest Mionetto – mówi Joanna Semczuk, Dyrektor ds. Handlu i Logistyki w firmie Henkell Freixenet Polska. Mionetto Prosecco, ulubione prosecco Polaków, laureatem 13. edycji Konkursu Złoty Paragon! To szczególne wyróżnienie, bo przyznawane przez kupców. Mionetto zdeklasowało... Czytaj więcej »
Ruszyła kolejna edycja plebiscytu „Najlepsza Restauracja 2024”. Jest to konkurs konsumencki organizowany w ramach programu odpowiedzialności społecznej Polskie Skarby Kulinarne. W plebiscycie bierze udział ponad 600 lokali serwujących kuchnię polską z 15 szlaków kulinarnych. Czytaj więcej »
Rusza kolejny cykl warsztatów skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. „Z ognia” to spotkania, podczas których uczestnicy będą mogli poznać techniki BBQ, grillowania, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków. Pierwsze warsztaty odbyły się 10 maja w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Kolejne zostaną zorganizowane w Szczecinie, w... Czytaj więcej »
Henkel Polska już po raz kolejny znalazł się na liście najbardziej włączających i dbających o różnorodność firm w zestawieniu Diversity IN Check, badania przeprowadzanego przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu, które koordynuje Kartę Różnorodności w Polsce. W tym roku zostało do niego zakwalifikowanych 36 organizacji, a spośród nich wyłoniono 11 liderów, którzy osiągnęli... Czytaj więcej »
Nasza Stokrotka zyskała nową funkcjonalność. W aplikacji można już przekazywać Płatki i Znaczki swoim bliskim, przyjaciołom i znajomym. Wszystko po to, aby wspólnie móc szybciej zebrać liczbę potrzebną do odebrania wybranego produktu z akcji lojalnościowej lub skorzystania z atrakcyjnego kuponu rabatowego. Czytaj więcej »
Stokrotka należy do najlepszych pracodawców w Polsce zgodnie z rankingiem opracowanym przez tygodnik „Wprost”. Zestawienie przedstawia 50 firm, w których pracuje się najlepiej. Stokrotka zajęła w klasyfikacji wysokie 32. miejsce. Czytaj więcej »
Liczba matek samodzielnie wychowujących dzieci w Polsce wynosi niemal dwa miliony, a co czwarta rodzina jest tworzona przez samotnego rodzica*. Wychowywanie dziecka w pojedynkę to niezwykłe wyzwanie, jednak łącząc siły możemy wesprzeć osoby, które na co dzień je podejmują. Tym założeniem kieruje się marka Tchibo, która po raz kolejny przekazała 100 000 zł na rzecz Domów... Czytaj więcej »
Jak pokazują badania, dieta śródziemnomorska jest powszechnie rozumiana w kategoriach geograficznych. Ten termin medycznie nie budzi żadnych negatywnych konotacji, natomiast społecznie jest odbierany opacznie. Stąd wzięła się nazwa „dieta śródziemnomorska”? Dlaczego mniej powinniśmy rozmawiać o dietach, a więcej o zdrowym stylu życia - wyjaśnia dr hab. n. o zdr. Mariusz... Czytaj więcej »
Core Team sektora ogrodniczego pokazuje kolejne istotne ograniczenia poprawy sposobu odżywiania Polaków. Najnowszym odkryciem jest to, jak Polacy rozumieją zalecenia tzw. diety śródziemnomorskiej. Jest ona powszechniej polecana przez lekarzy i dietetyków. Badania pokazały, że Polacy nie rozumieją istoty śródziemnomorskich rekomendacji. Nie mogą zatem przekuć ich na żadne proste,... Czytaj więcej »
W odżywianiu ważne jest to, żebyśmy się dobrze czuli, mieli energię i po prostu lepiej funkcjonowali. To właśnie lepsze samopoczucie sprawia, że zmieniamy nasz sposób odżywiania. Efekt może być trwały. Warto odwołać się do doświadczeń modeli żywieniowych z obszaru Morza Śródziemnego i mieszkając w Polsce, wprowadzać do codziennych posiłków nasze lokalne warzywa i... Czytaj więcej »
Ireneusz Pałasz, Zastępca Dyrektora Sprzedaży w Modern Expo...
System Rekomendacji by Asseco to ogromna pomoc w prowadzeniu...
Rozmowa z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services...
Polska jest dla Lavazzy jednym z najciekawszych rynków na...
Wywiad z Małgorzatą Grycan, współwłaścicielką marki...
Restauracje sieci Sfinks Polska odnotowały w maju 2023 r...
Grupa Muszkieterów w ramach opracowanej strategii rozwoju...
Z ogromną radością informujemy, że już 18 maja br. w...
reklamaW sumie na tym terenie działa już 40 sklepów...
McDonald’s oficjalnie dołącza do 4. edycji FEST Festivalu w...
Prawie 13 tys. dzieci nauczyło się, jak dbać o środowisko...
Żabka uwalnia czas w sezonie letnim...
Czas ogłosić 12 topowych barmanów w Polsce...
Hummusy pod marką Pełna Dobra są już dostępne we...
W produkcji galaretek Mella marki Goplana zaszła ważna zmiana...
Cztery warianty smakowe, które pozwolą Ci odkryć Twoją...
Pierwsze na rynku DUUUŻE MUSY bez dodatku cukru od Kubusia są...
Tarczyński, lider kabanosów w Polsce, wprowadza na rynek...
Marcin Dorociński i Piotr Fronczewski zaskoczyli uczestników...
Ambasadorami są między innymi Robert oraz Anna Lewandowscy...
Marka Łowicz kontynuuje kwaśną rewolucję, tym razem w...
Marka pragnie podkreślić, jak ważne jest budowanie...
Pod hasłem „Daj sobie czas na soczystą sztukę” marka...