Pan Gudmundur Stefansson, który przewodzi grupie islandzkich inwestorów został Prezesem Zarządu. Pan Stefansson jest doktorem Technologii Żywności oraz był członkiem zarządu między innymi w firmach Alfesca i Icelandic Group, gdzie zdobył duże doświadczenie w zarządzaniu przedsiębiorstwem. Pan Sigurdur Petursson, dyrektor francuskiej firmy Novo Food, został powołany na stanowisko Wiceprezesa Zarządu.
Pan Zygmunt Dyzmański, założyciel Prorybu, został powołany na stanowisko Prezesa Rady Nadzorczej, Pani Bożena Dyzmańska została powołana na stanowisko Wiceprezesa Zarządu, zatrzymując także część udziałów w spółce.
Siedziba firmy Proryb pozostaje w Rumi. Spółka posiada 8.000 m2 powierzchni produkcyjnej i pracuje wg standardów ISO 9000, BRC (British Retail Consortium) oraz IFS (International Food Standard).
Firma posiada szeroki asortyment produktów rybnych takich jak: ryby wędzone, marynowane, solone, sałatki, pasty oraz inne produkty gotowe do spożycia.
Proryb słynie z wysokiej jakości produktów i jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek w branży. Sprzedaje swoje produkty między innymi we wszystkich głównych sieciach handlowych w Polsce. W najbliższym czasie PRORYB zamierza wzmocnić swoją pozycję na rynku krajowym oraz zagranicznym.
tagi: PRORYB ,
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...