Nadzienie o smaku świątChoć bożonarodzeniowe menu stanowi istny skarbiec kulinarnych możliwości, to większość z nas od lat wierna jest tradycyjnym potrawom. Wśród nich największą popularnością cieszą się m.in. pierogi, krokiety czy też pieczone mięsa. Wszystkie te dania łączy jeden wspólny mianownik – odpowiednio przyrządzony farsz. Skomponowanie dobrego nadzienia do dań świątecznych wymaga co prawda odrobiny doświadczenia, jednak największe znaczenie ma dobór odpowiednich składników o najwyższej jakości. Świetną alternatywę, dla ciężkostrawnego nadzienia z kapusty i grzybów w pierogach, stanowić będzie farsz z pieczarek i kaszy gryczanej. Idealnie sprawdzi się tutaj Kasza Gryczana Prażona marki Halina, która dzięki wysokogatunkowej gryce odznacza się wyjątkowym smakiem oraz aromatem. Miłośnikom dań mięsnych polecamy natomiast kaczkę faszerowaną Kaszą Jęczmienną z Warzywami marki Halina. Dzięki kompozycji marchwi, pora, pietruszki oraz cebuli połączonej z pyszną kaszą jęczmienną, potrawa niewątpliwie stanie się świątecznym hitem. Kasza jaglana marki Halina (nazywana również królową kasz) stanowi z kolei doskonałe uzupełnienie krokietów. Świetne skomponuje się zarówno z wytrawnymi dodatkami: pieczarkami, mięsem czy soczewicą, jak i tymi w wersji słodkiej: owocami lub twarożkiem.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę:
www.halina.eu Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.