Pomimo wielu zalet zdrowotnych, fasola jest wciąż warzywem niedocenianym, rzadko goszczącym na naszych stołach. Do jej spożywania zniechęca długi proces przygotowywania - namaczania
i gotowania - oraz ciężkostrawność dań z fasolą. Są jednak sposoby na zniwelowanie tych wad.
Po pierwsze fasola firmy d'aucy jest miękka i gotowa do spożycia bezpośrednio z puszki jako dodatek do sałatek, a także na ciepło np. jako składnik barszczu ukraińskiego, fasolki po bretońsku, czy meksykańskich burritos.
Po drugie, do dań z fasoli należy dodawać przyprawy wspomagające trawienie. Mogą to być: czosnek, majeranek, rozmaryn, kminek, estragon, kolendra, chilli a nawet imbir.
Fasola czerwona d'aucy: około 3.10 zł brutto/szt.
(MN)
Marka HELIO została uhonorowana prestiżowym Laurem Konsumenta...
W maju we wszystkich analizowanych typach sklepów ruch był...
Ministerstwo Zdrowia chce całkowitego zakazu ich sprzedaży...
Uderza ona w krajową branżę transportową...
Wskazują na potrzebę dialogu z kontrolerami...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...