Składniki:• 200 g ryżu Basmati marki Britta
• 250 g mielonej wołowiny
• 4 średniej wielkości cebule
• ząbek czosnku
• łyżka oleju rzepakowego
• litr przecieru pomidorowego
• pół litra bulionu warzywnego
• 2 łyżki kwaśnej śmietany
• łyżeczka zmielonego kminku
• liść laurowy
• sól
• pieprz
Wykonanie:Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzany olej. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż. Smażyć cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować około 20 minut, można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Udekorować ziołami.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę:
www.britta.pl oraz na fanpage:
www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.
Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.