Przyprawy:
Przygotowanie
Pieczone rzodkiewki i pesto trzeba przygotować wcześniej. Zacznij od odcięcia liści rzodkiewki, umyte przełóż do blendera, dopraw solą i pieprzem. Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Jak będą miały złoty kolor, przełóż do blendera, dodaj dwie łyżki oliwy. Wszystko zblenduj na gładką masę. Jeżeli trzeba, dodaj więcej oliwy.
Rzodkiewki, umyj i przekrój na pół. Włóż do naczynia żaroodpornego, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą, dokładnie wymieszaj. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piecz przez 10 min. Mamy gotowe dodatki, można więc przygotować kiełbaski. Grilluj je aż się zrumienią. Przekrój bagietkę, ale tylko z jednej strony. Posmaruj dolną część pesto a drugą majonezem. Włóż kiełbaskę, porwane na mniejsze kawałki liście sałaty, pieczone rzodkiewki, krążki cebuli i pomidora i gotowe.
Skrzydła z grilla z pomidorową salsą
Składniki:
Przygotowanie:
Skrzydła z kurczaka grillujemy na rozgrzanym ruszcie przez około 8 minut, kilkakrotnie obracając. W tym samym czasie szykujemy salsę. Pomidory kroimy w kostkę, cebulę, kolendrę i papryczki chili drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy z oliwą, sokiem z limonki. Całość doprawiamy pieprzem i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Upieczone skrzydełka przekładamy na półmisek i podajemy z przygotowaną wcześniej salsą.
Smacznego!
tagi: Konspol , gill , przepisy kulinarne ,
Polska Izba Handlu z zaniepokojeniem przygląda się...
Niemal co 3. przedsiębiorca w Polsce prognozuje pogorszenie...
Firma Mars Polska po raz kolejny została wyróżniona za swoje...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...
Napływ nowych pracowników znacznie zmienił polski rynek pracy...
W odpowiedzi na postulaty organizacji pracodawców i związków...
Prof. G. Kołodko: Trump osiągnie efekt odwrotny od...
Ich udział najszybciej rośnie w Polsce...