Wraz z początkiem roku szkolnego zmieniają się potrzeby konsumentów. Powrót dzieci do szkoły wiąże się bowiem ze zmianą nawyków żywieniowych, które sprawiają, że w koszykach zakupowych znajduje się coraz więcej produktów, niezbędnych do przygotowania szkolnej śniadaniówki i lunch boxów. Wśród tych produktów są także serki topione, które ze względu na różnorodność smaków pozwalają urozmaicić posiłek dziecka, a także związać ze sobą wszystkie dodatki w postaci wędlin i warzyw, dzięki czemu kanapka nie rozlatuje się w ręce.
Czy szkolny posiłek małego dziecka różni się w stosunku do tego, nastoletniego? Z pewnością tak! Maluchom warto zrobić kanapkę, z której nic nie wypada w trakcie jedzenia, a starszym dzieciom dodać porcję serka do zjedzenia solo lub połączyć go ze zdrową sałatką warzywną i kaszami. Bo wiek dziecka w znacznym stopniu determinuje jego dietę, o czym warto pamiętać, aby posiłek był chętnie zjadany.
Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o.tagi: Sertop , serki , wybory zakupowe ,
Mondelez Polska, lider w branży przekąsek, ogłasza dwa nowe...
71 proc. osób po 60. roku życia chce pracować. Główną...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...