Krem balsamiczny SOLO jest znakomitym dodatkiem do potraw. Stanowi doskonały element dekoracyjny. Ma miodową barwę i gęstą konsystencję. Jest bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Stosuje się go w niewielkich ilościach, tak aby podkreślić walory smakowe potrawy. Zdaniem mistrzów kulinarnych smak owoców i warzyw z kroplą kremu balsamicznego jest o wiele bardziej wyrazisty.
Krem balsamiczny marki SOLO uzyskuje się poprzez odparowanie z octu balsamicznego. Świeżo wyciśnięty sok z winogron poddawany jest procesom fermentacji i destylacji, a następnie długotrwałemu leżakowaniu w dębowych beczkach. Dzięki temu ma ona tak niepowtarzalny smak.
(Maja Święcka)
tagi: Platan ,
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...