Strict Standards: Non-static method DB::connect() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 28
Strict Standards: Non-static method DB::parseDSN() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 520
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 551
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 557
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 29
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm::registerRule() should not be called statically in /__handel_admin/lib/SoftRequired.php on line 66
Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm_RuleRegistry::singleton() should not be called statically in /PEAR/HTML/QuickForm.php on line 354
Strict Standards: Declaration of HTML_QuickForm_hidden::accept() should be compatible with HTML_QuickForm_element::accept(&$renderer, $required = false, $error = NULL) in /PEAR/HTML/QuickForm/hidden.php on line 34
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /__handel2/config/db.php:28) in /www2.hurtidetal.pl/index.php on line 231 Kolorowe dania na ciepłe dni
Wiosna i lato to czas intensywnych smaków i… kolorów - nie tylko w przyrodzie, ale także na naszych talerzach! Dlatego postawmy na dania, które będą cieszyły nie tylko kubki smakowe, ale też oczy. Aromatyczne sosy na bazie pomidorów, kolorowe warzywa i świeże zioła… to prawdziwa kwintesencja ciepłych pór roku!
Co zrobić, żeby w łatwy sposób „ożywić” dowolne danie? Dobrym sposobem jest dodanie do niego aromatycznego sosu, który może stać się swego rodzaju „kropką nad i” w naszej potrawie. Świetnie sprawdzi intensywny, pomidorowo-paprykowy Sos Kielecki cygański z oferty WSP „Społem”. Warto spróbować!
Sposób na leczo
Leczo to idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Jest proste, pożywne i kolorowe… Jak przyrządzić je tak, żeby było naprawdę obłędnie pyszne? Przede wszystkim powinniśmy pamiętać o dobrej jakości passacie pomidorowej oraz o dodatku sporej ilości przypraw i ziół. Dzięki tym składnikom potrawa nabierze charakteru i będzie bardzo aromatyczna.
Potrzebne składniki: • cebula • dwie papryki (najlepiej w różnych kolorach, np. czerwona i zielona) • dwie cukinie • 250 g kiełbasy • 250 g pieczarek • 3 ząbki czosnku • butelka passaty pomidorowej (ok. 700 ml) • słoiczek Sosu Kieleckiego cygańskiego • przyprawy: wędzona papryka w proszku, ostra papryka w proszku, sól, pieprz, oregano (świeże lub suszone)
Przygotowanie dania zaczynamy od podsmażenia w dużym garnku na oleju cebuli pokrojonej w kostkę. Następnie kroimy papryki, cukinie, pieczarki i kiełbasę w sporej wielkości kostkę. Do cebuli dodajemy kiełbasę i podsmażamy jeszcze przez 5 minut, po czym dorzucamy trzy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Po minucie dodajemy resztę warzyw i smażymy przez 10-15 minut. Na koniec dołączamy passatę pomidorową i Sos Kielecki cygański, doprawiamy do smaku wędzoną papryką, ostrą papryką, solą, pieprzem i oregano. Gotujemy przez kolejne 15-20 minut pod przykryciem. Podajemy z chlebem, ziemniakami lub ryżem. Smacznego!
Niebanalne zapiekanki
Przygotowanie zapiekanek w piekarniku to szybki sposób na bardzo smaczny obiad czy kolację. Zdarza się jednak, że mamy ochotę na odmianę od klasycznego połączenia w postaci szynki, sera i ketchupu. W takiej sytuacji warto postawić na dodatek kolorowych warzyw i aromatycznego sosu! Jak przygotować pyszne zapiekanki w wersji wiosennej?
Potrzebne składniki: • niewielka bagietka • masło do posmarowania bagietki • oliwa lub olej do smażenia • pół zielonej papryki • pół czerwonej papryki • mała cebula • Sos Kielecki cygański • szczypiorek • sól, pieprz
Zaczynamy od przekrojenia bagietki na pół. Obie połówki smarujemy masłem. Paprykę kroimy w paski, a cebulę w pióra i smażymy do miękkości na oleju lub oliwie. Pod koniec smażenia doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie warzywa układamy na połówkach bagietki, posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 8-10 minut. Wierzch gotowych zapiekanek smarujemy Sosem Kieleckim cygańskim i posypujemy szczypiorkiem. Gotowe!
Sugerowana cena Sosu Kieleckiego cygańskiego: 3,50 zł brutto/ 200 g
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.