Strict Standards: Non-static method DB::connect() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 28
Strict Standards: Non-static method DB::parseDSN() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 520
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 551
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 557
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 29
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm::registerRule() should not be called statically in /__handel_admin/lib/SoftRequired.php on line 66
Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm_RuleRegistry::singleton() should not be called statically in /PEAR/HTML/QuickForm.php on line 354
Strict Standards: Declaration of HTML_QuickForm_hidden::accept() should be compatible with HTML_QuickForm_element::accept(&$renderer, $required = false, $error = NULL) in /PEAR/HTML/QuickForm/hidden.php on line 34
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /__handel2/config/db.php:28) in /www2.hurtidetal.pl/index.php on line 231 Sezon na przetwory z Octem Kieleckim
Najlepszy czas na przygotowywanie domowych przetworów trwa od maja do późnej jesieni. Przez cały ten okres w sklepach i na straganach możemy znaleźć świeże owoce i warzywa, które doskonale sprawdzą się jako podstawa do zrobienia dżemu lub konfitury. Można je jednak wykorzystać również do przygotowania marynat z dodatkiem aromatycznych przypraw.
Powodów, aby sięgać po sezonowe składniki jest bardzo wiele. Po pierwsze są one smaczniejsze, tańsze i łatwiej dostępne. Wykorzystywanie takich produktów jest również bardziej ekologiczne – truskawki z krajowej uprawy nie wymagają tak długiego transportu, dzięki czemu ich negatywny wpływ na środowisko naturalne jest znacznie mniejszy. O czym należy więc pamiętać w nadchodzących miesiącach? W lipcu warto sięgnąć po czereśnie, fasolkę szparagową oraz kukurydzę. W sierpniu natomiast możemy przygotować przetwory z malin, agrestu, buraków ćwikłowych i białej rzodkwi.
To tylko niektóre z warzyw i owoców, z których można przyrządzić letnie przetwory. Pamiętajmy, że najważniejsze są dobrej jakości składniki i odrobina fantazji, dzięki której będziemy mogli stworzyć swoje własne, nowe połączenia smaków.
Szybkie przetwory – jak zrobić?
Do przygotowania smacznych przetworów możemy użyć niemal każdego warzywa czy owocu. Dobrym pomysłem są np. wiśnie lub czereśnie w zalewie octowej z odrobiną goździków i cynamonu czy kalafior w zalewie z dodatkiem curry i kurkumy. Warto pamiętać, że wybór dobrego octu ma naprawdę ogromne znaczenie. W końcu to właśnie w nim przez wiele miesięcy będą „odpoczywały” nasze sezonowe przysmaki. Świetnie sprawdzi się np. Ocet Kielecki, który w tym roku obchodzi 90 urodziny. Swój wyjątkowy charakter zawdzięcza najwyższej jakości składnikom oraz tradycyjnej metodzie wytwarzania – fermentacji alkoholowej w drewnianych kadziach. Z tego powodu został wyróżniony prestiżowymi certyfikatami i nagrodami, takimi jak Znak „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” czy Złoty Laur Konsumenta.
Wielu osobom wydaje się, że zamarynowanie ulubionych warzyw i owoców w occie jest czasochłonne i wymaga doświadczenia. Nic bardziej mylnego. Wystarczy dobry przepis (lub trochę kreatywności!), a samo wykonanie nie powinno zająć więcej niż 15 minut! Świetną bazę inspiracji stanowi kanał Majonezu Kieleckiego na YouTube, gdzie znaleźć można m.in. przepisy na marynowane ogórki z chili, gruszki w zalewie octowej czy marynowane rydze i cebulę. Pomysłów jest całe mnóstwo!
Sugerowana cena Octu Kieleckiego spirytusowego 10%: ok. 2,3 zł brutto / 500 ml
Jak podaje ZUS, w ub.r. łączna liczba dni absencji chorobowej...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.