Emisja programu rozpoczęła się końcem czerwca i potrwa do 28 sierpnia, a konkretnie będzie miała miejsce jeszcze 9 i 24 lipca oraz 6, 20 i 28 sierpnia. Podczas każdego odcinka kucharze będą lokować produkty marki JBB Bałdyga. Oprócz tego promocja marki będzie wspierana działaniami digital w TVN i mediach społecznościowych JBB oraz aktywnościami PR-owymi, a także w formie ebooka.
„Jeśli stoisz przed wyzwaniem zorganizowania insta-party w ogrodzie mamy dla ciebie kilka porad i wskazówek, dzięki którym przygotowania okażą się dziecinną igraszką, a ty zyskasz uznanie w oczach znajomych” – tymi słowami zapowiadany na stronie Dzień Dobry TVN jest nowy, kulinarny ebook pt. "Spotkajmy się przy grillu". Fani dowiedzą się z niego m.in., jak ubrać się na przyjęcie w ogrodzie, czy imprezy składkowe są nadal w dobrym tonie, jakie są kluczowe elementy udanego garden party oraz co warto wrzucić na ruszt w 2022 roku.
Szefowie kuchni, znani z gotowania w Dzień Dobry TVN, czyli Martyna Chomacka i Jasiek Kuroń przygotowali również kilka porad związanych z grillowaniem oraz stworzyli aż 12 unikalnych przepisów, między innymi na letnie tacosy z pieczoną kiełbasą z karkówką JBB Bałdyga, szaszłyk chłopski, hot dogi z nowalijkami, ośmiorniczki grillowe, azjatyckiego burgera, czy polędwiczki faszerowane Szynką Sołtysówką JBB Bałdyga i serem pleśniowym.
Ebook można pobrać tutaj:
https://dziendobry.tvn.pl/najnowsze/ub4dqc-e-book-JBB-DDTVN-Spotkajmy-si%C4%99-przy-grillu.pdf JBB partner serwisu:
https://dziendobry.tvn.pl/spotkajmy-sie-przy-grillu/nowa-odslona-dan-z-grilla-zachwyc-gosci-letnimi-tacosami-i-kielbaskami-w-ciescie-francuskim-5763370?fbclid=IwAR0gRU8TStKLIRYzETVSEukCL5VQ-f-ohkbLKTD9wqFUqK6R6-wtRVHhodk