Wypiekane w podkrakowskiej Skawinie Talarki Lajkonik towarzyszą wielbicielom przekąsek już od 15 lat, niezmiennie ciesząc swoim Legendarnym Smakiem i idealną chrupkością. Kupujący sięgają po nie coraz częściej. W ostatnich 12 miesiącach konsumenci zjedli ponad 5,9 miliona paczek Talarków, czyli o 10,9% więcej niż w analogicznym przedziale czasowym rok wcześniej.
– Receptura Krakowskich Talarków powstała 15 lat temu w Skawinie. To produkt wyjątkowy zarówno ze względu na swój smak, jak i chrupkość. Są niezwykle cienkie, a na każdym talarku odciśnięta jest Legendarna postać Lajkonika. Cieszymy się, że z roku na rok konsumenci sięgają po nie coraz częściej. Mamy nadzieję, że nowe, jubileuszowe opakowania zachęcą ich do tego, aby razem z nami świętowali piętnastolecie – mówi Małgorzata Stojanowska-Szulejko, Brand Manager marki Lajkonik.
Krakowskie Talarki w urodzinowych opakowaniach dostępne są w sklepach w całej Polsce w gramaturze: 155g i 200g.
Więcej o marce Lajkonik można przeczytać tutaj:
https://lajkonik.pl/