Tysiące osób, setki rozmów, dziesiątki zebranych wizytówek i jeden wywiad w radiu! Tak w kilku słowach możemy podsumować udział Cukrów Nyskich na targach w Toronto.
Targi Sial Canada to jedno z najważniejszych międzynarodowych wydarzeń związanych z przemysłem spożywczym, które co roku przyciągają tysiące profesjonalistów i ekspertów z całego świata. W tym roku, impreza odbyła się w nowoczesnym centrum targowym w Toronto – Enercare Centre, dostarczając uczestnikom i gościom niezapomnianych doświadczeń i niezliczonych możliwości biznesowych. Spółdzielnia Pracy Cukry Nyskie była z dumą reprezentowana przez trzyosobowy zespół: Prezesa – Andrzeja Chomyszczaka, Emilię Job, odpowiedzialną za marketing oraz Karinę Smolirę z Działu Eksportu. Razem, stanowili dynamiczną i zaangażowaną siłę, gotową podbić serca i podniebienia zwiedzających.
Targi trwały trzy dni (9-11.05.2023), wypełnione były ekscytującymi prezentacjami, degustacjami i bezcennymi interakcjami biznesowymi. Stoisko Spółdzielni Pracy Cukry Nyskie, przygotowane zostało z dbałością o najmniejsze szczegóły, przyciągało uwagę odwiedzających nie tylko kolorami, ale także wyglądem opakowań wyrobów i ich pysznym smakiem. Na kanadyjskich półkach niełatwo znaleźć podobnie opakowane ciastka, które występowałyby w tylu rodzajach i wariantach smakowych. Mieszkańcy północnej Ameryki twierdzili, że z chęcią sięgnęliby po wyroby Spółdzielni widząc je w sklepie. Nie obyło się również bez komplementów od gości i wystawców, którzy chwalili wyroby, kolory i projekty opakowań.
Ciastka, które cieszyły się największym zainteresowaniem to oczywiście nowość – Herbatniki DESERRO z nadzieniem o smaku waniliowym lub czekoladowym, Wafle CHRUPS, zwłaszcza o smaku kokosowym oraz markizy kakaowe z nadzieniem mlecznym. Ten ostatni typ ciasteczek jest w Ameryce Północnej niezwykle popularny, w większości sklepów.
W trakcie targów, Spółdzielnia Pracy Cukry Nyskie miała okazję nawiązać kontakty z kluczowymi osobami branży spożywczej, dystrybutorami z różnych krajów, w tym również z Japonii i Chin. Obecność na Sial Canada 2023 była doskonałą okazją do zbudowania cennych relacji biznesowych, wzmocnienia własnej marki oraz dotarcia do nowej, kanadyjskiej grupy odbiorców. W tym roku Spółdzielnia samodzielnie zaprojektowała wszystkie materiały promocyjne, banery i dekoracje, które przyciągały uwagę odwiedzających i podkreślały unikalność, dawały wrażenie miłego, rodzinnego miejsca, w którym można spokojnie porozmawiać.
Warto wspomnieć, że drugiego dnia targów Prezes Andrzej Chomyszczak udzielił bardzo ciekawego wywiadu dla polskiej nagłośni Radio 7 Toronto, w którym opowiedział o Spółdzielni, jej ofercie oraz o dużych szansach na wejście w rynek kanadyjski. Co więcej, prowadzone były rozmowy z samym Konsulem Generalnym w Kanadzie! Udział Spółdzielni na targach Sial Canada 2023 był kolejnym krokiem w dynamicznym rozwoju na arenie międzynarodowej.
Jesteśmy usatysfakcjonowani z efektów naszych działań, ale nie zamierzamy na tym poprzestać. Dział Eksportu nieustannie kontaktuje się z osobami, które wykazały zainteresowanie współpracą. Mamy nadzieję, że ciężka praca całego zespołu zaowocuje znaczącymi kontraktami i sprzedażą eksportową. To dopiero początek naszej ekspansji na nowe, obiecujące rynki pozaeuropejskie. Świat smaków i kreatywności jest nieograniczony. Zapraszamy wszystkich do odkrywania z nami nowych, słodkich horyzontów już na kolejnych targach! – Emilia Job, specjalista ds. marketingu.
Udział w targach na rynku perspektywicznym (poza Europą) jest częścią Projektu współfinansowanego przez Unię Europejską:
„Internacjonalizacja marek produktowych firmy SPÓŁDZIELNIA PRACY „CUKRY NYSKIE” POIR.03.03.03-16-0009/20-00