Alon Than to Mistrz Świata Sushi z Tokio 2015 i trener Sushi Materów z całego świata. Jest twórcą konceptów kulinarnych Izumi Sushi, Kago oraz Match Bistro & Bar, a także Omakase by Alon, czyli pierwszej w Polsce restauracji sushi wyłącznie z menu degustacyjnym. Podczas warsztatów „Masterclass” pokazał nowe, smakowite połączenia dla profesjonalistów z HoReCa, a dokładnie zastosowanie najlepszych serów twarogowych w rolkach, nigiri i dipach. Uczestnicy warsztatów przygotowali m. in. nigiri z tuńczykiem, oliwą truflową i serem Cremette, nigiri z łososiem, z serem Cremette i dymką, nigiri z krewetką, pastą miso z serem Cremette i pomarańczą oraz nigiri z omletem tamago i serem Cremette i truskawką. Nie zabrakło również serowych dipów z Creamland i Cremette Pure oraz hosomaków, futomaków i california z krewetką. Z kolei utalentowany cukiernik młodego pokolenia Mariusz Górecki wraz z uczestnikami stworzył sernik na zimno z eukaliptusem i na bazie sera Creamland oraz sernik z białą czekoladą i yuzu na bazie sera Cremette. W kuchni orientalnej, szczególnie japońskiej, serniki charakteryzują się lekkością, delikatnością i subtelnymi smakami, co sprawia, że przypominają bardziej delikatne suflety, niż cięzkie i gęste torty serowe.
- Nasze sery to nie tylko klasyka, ale też innowacja, która świetnie sprawdza się w kuchni azjatyckiej! Kto by pomyślał, że sushi czy serniki mogą smakować jeszcze lepiej? – mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska i już teraz zaprasza na kolejne warsztaty z cyklu Hochland Professional „Masterclass”.
Informacje na temat szkoleń Masterclass dostępne są na stronie: www.warsztaty-hochland.pl
Źródło: Hochland Polska
Fot: mat. prasowe
tagi: warsztaty , Hochland Professional , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,
O zakupie konkretnych art. spożywczych na święta...
W listopadzie 2024 r. całkowita wartość sprzedaży w...
ALDI kontynuuje dynamiczną ekspansję na polskim rynku...
Przedsiębiorcy domagają się konsultowania nowych przepisów...
Może objąć technologie pochłaniania CO2...
Zrównoważona produkcja i zabezpieczenie żywności dla...
Prognozy na najbliższe miesiące są zróżnicowane, a...
Już ponad 38% dorosłych Polaków słyszało o tym, że ktoś...