W konkursie „Smakuje dzieciom” jurorami są dzieci, a dokładnie uczniowie Szkoły Podstawowej nr 4 w Żorach, którzy wybierają ich zdaniem najsmaczniejsze produkty. Tym razem mali eksperci uznali, że na drugie miejsce w kategorii ‘Open’ zasługuje serek Hochland Kanapkowy czekoladowy. Jak mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska: Kremowy serek twarogowy Kanapkowy czekoladowy to przekąska z charakterem dla entuzjastów słodkich smaków. Jest aksamitny i niesamowicie czekoladowy, ma krótką listę składników i dłuuugą listę zastosowań.
Przekonaj się sam/a, jak wyjątkowy jest Hochland Kanapkowy czekoladowy. Święta tuż tuż, a to super okazja, by przygotować dla gości pyszne babeczki, które skradną serca nie tylko dzieciaków!Babeczki waniliowe z serem z serka kremowego Hochland Kanapkowy czekoladowy
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość: 12 sztuk
Składniki:na babeczki:• 250 g mąki pszennej
• 80 g cukru trzcinowego
• 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
• 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 jajka
• 150 g jogurtu naturalnego
• 50 g oleju rzepakowego
na krem:• 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy
• 150 g owoców (borówki, maliny, truskawki)
• 2 kostki gorzkiej czekolady
Przygotowanie:Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt. Łączymy z mąką i wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 20-25 minut. Studzimy. Serek kremowy mieszamy, żeby nie miał grudek, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i szprycujemy krem na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pokrojone owoce i ścieramy na tarce czekoladę.
Źródło: Quality Public Relations
Fot: mat. prasowe