Twaróg sernikowy Łaciaty to kolejny produkt w ofercie marki, który powstaje wyłącznie z najwyższej jakości polskiego mleka. Charakteryzuje się on w pełni naturalnym składem – bez konserwantów, barwników czy aromatów. Dzięki optymalnej, 18-procentowej zawartości tłuszczu, gwarantuje przyjemną kremowość, która sprawia, że przygotowanie idealnego sernika stanie się prostsze niż kiedykolwiek wcześniej.
– Wprowadzając na rynek twaróg sernikowy Łaciaty, odpowiadamy na potrzeby konsumentów, którzy cenią sobie czystą etykietę i wysoką jakość nabiału. Nasza nowość to nie tylko doskonała baza dla serników na ciepło i zimno, ale również wszechstronny składnik kulinarny, który sprawdzi się w przygotowaniu np. farszu do pierogów, naleśników i strucli, ale też ptysiów, tart i tartaletek oraz tortilli w wersjach wytrawnych i na słodko – mówi Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.
Nowy twaróg sernikowy Łaciaty dostępny jest w funkcjonalnym, 1-kilogramowym opakowaniu z wieczkiem i wyróżnia się na półce apetyczną grafiką, złożoną m.in. z charakterystycznych dla marki czarnych łat. Optymalna gramatura produktu dostosowana jest do niemal wszystkich przepisów na domowe wypieki. Po otwarciu może być przechowywany w lodówce przez dwa dni.
Twaróg sernikowy Łaciaty to nie tylko źródło kulinarnych inspiracji, ale również skarbnica wartości odżywczych. Jest jednym z najbogatszych źródeł łatwo przyswajalnego białka oraz cennych składników mineralnych, w tym wapnia i fosforu, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Twaróg stanowi także wartościowy posiłek po treningu. Można z niego przygotować fit deser czy proteinowe lody. W najbliższych tygodniach towarzyszyć nam będzie ponadto przy takich okazjach, jak karnawał, Dzień Babci, Dzień Dziadka czy walentynki.
Źródło: Opublikowani
Fot: mat. prasowe