Strict Standards: Non-static method DB::connect() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 28

Strict Standards: Non-static method DB::parseDSN() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 520

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 551

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 557

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 29

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm::registerRule() should not be called statically in /__handel_admin/lib/SoftRequired.php on line 66

Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm_RuleRegistry::singleton() should not be called statically in /PEAR/HTML/QuickForm.php on line 354

Strict Standards: Declaration of HTML_QuickForm_hidden::accept() should be compatible with HTML_QuickForm_element::accept(&$renderer, $required = false, $error = NULL) in /PEAR/HTML/QuickForm/hidden.php on line 34

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /__handel2/config/db.php:28) in /www2.hurtidetal.pl/index.php on line 231
Za nami kolejne warsztaty „Masterclass”

Z rynku FMCG

Za nami kolejne warsztaty „Masterclass”

Czwartek, 20 marca 2025
19 marca 2025, w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti w Łodzi, odbyły się kolejne warsztaty z cyklu „Masterclass” zorganizowane przez Akademię Hochland Professional. Dwa intensywne moduły stwarzały okazje do networkingu z profesjonalistami HoReCa, wymiany doświadczeń i budowania relacji biznesowych. Tematami wiodącymi były sery w sushi oraz w karcie śniadaniowej i brunchowej na gorąco.
Trenerem pierwszego modułu, który zajął się tematem idealnego sera w sushi, był ambasador marki Hochland Professional, Marcin Kaczmarek. Od prawie 15 lat doskonali on swoje umiejętności, a od dziewięciu prowadzi dwie restauracje Yattai Sushi Bar w Poznaniu. Zdobył certyfikaty AJSA (All Japan Sushi Association) oraz Kuro Obi na poziomie 2 KYU, a także szkolił się u Mistrza Świata w tej dziedzinie, Alona Than. Brał również udział w World Sushi Cup w Japonii.

W agendzie tego modułu znalazły się takie zagadnienia, jak dobór odpowiedniego ryżu do sushi czy obróbka łososia MOWI, w tym filetowanie i techniki krojenia. Zajęto się także przygotowaniem warzyw, owoców, omletów i krewetek w tempurze. Kolejnym punktem była karmelizacja mango. Szczególną uwagę poświęcono serom w sushi, przedstawiając jak warianty Cremette i Creamland wpływają na jego teksturę i smak. Dużym zainteresowaniem cieszyła się praca z serami i wybór przez uczestników ulubionej konsystencji, a także kręcenie rolek. Zaprezentowano najlepsze techniki zwijania, dzieląc uczestników na grupy: profesjonalistów i handlowców. Przygotowano dwie propozycje: z omletem i pieczonym łososiem na słodko oraz rainbow roll z krewetką w tempurze i łososiem. Ciekawostką było zaprezentowanie nowego oblicza sushi, czyli na słodko: z awokado, mango, łososiem, karmelizowanymi orzechami oraz sosem waniliowym z mlekiem kokosowym. Poruszony został także jeszcze jeden ważny temat: metody ‘zero waste’ w sushi dla maksymalnego wykorzystania składników.
 
Trenerem drugiego modułu, skupionego na przygotowaniu atrakcyjnej oferty śniadaniowej i brunchowej z wykorzystaniem serów na gorąco, był Mariusz Powierża. To doradca kulinarny i właściciel Global Chefs, specjalizujący się w autorskich daniach i organizacji eventów. Gotował m. in. dla Polonii francuskiej, uczestniczył w Volvo Ocean Race i przygotowywał posiłki w Watykanie, a teraz zdobytą przez lata wiedzę z chęcią przekazuje na warsztatach kulinarnych. Uczestnicy tej części warsztatów zajęli się stworzeniem atrakcyjnych kanapek oraz komponowaniem oferty cateringowej z użyciem past kanapkowych wykonanych na bazie sera Cremette. Wspólnie przygotowano omlet, quesadilla, szakszukę, quiche, zupę serową oraz cateringowe finger foody: tartaletki, wrapy i tostowe party boxy.

- Zakończone właśnie warsztaty były doskonałą okazją do odkrycia najnowszych trendów w temacie sushi oraz oferty śniadaniowej i brunchowej, a my już pracujemy nad kolejnymi odsłonami naszych spotkań. Zachęcamy do obserwowania Hochland Professional na Facebooku, Instagramie lub LinkedIn, aby być na bieżąco i nie przegapić następnych wydarzeń w ramach cyklu „Masterclass” – podsumowuje Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

Informacje na temat szkoleń Masterclass dostępne są na stronie: www.warsztaty-hochland.pl




Źródło: Quality Public Relations
Fot: mat. prasowe




tagi: Akademia Hochland Professional , Masterclass , warsztaty , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,


Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51