Nowe zupy GERBER Junior to idealna propozycja dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat. W tym okresie życia mózg malucha wciąż intensywnie się rozwija – do trzecich urodzin osiągnie 80% rozmiaru mózgu osoby dorosłej. Kluczową rolę w tym procesie odgrywa ALA – niezbędny kwas tłuszczowy z grupy OMEGA-3, który znajduje się w nowych zupach GERBER Junior.
Nowości są dostępne w czterech wersjach smakowych. To zarówno tradycyjne połączenia smaków, a także bardziej nowoczesne propozycje, jak:
- Zupka pomidorowa z ryżem
- Zupka dyniowa z nutą kokosa
- Zupka gulaszowa z ziemniaczkami
- Zupka kalafiorowo-brokułowa
Odpowiednio dobrana porcja produktu – 250 g – umożliwia zaspokojenie głodu dziecka. Ponadto konsystencja została dopasowana do potrzeb i możliwości Juniora. Zupki zawierają większe kawałki składników, by wspierać umiejętności żucia i gryzienia, które są kluczowe dla rozwoju mowy w tym wieku.
– Zupy z nowej linii GERBER Junior sprawdzą się nie tylko jako element obiadu, ale także pomysł na wartościową kolację. Dzieci w Polsce spożywają znacznie więcej mięsa niż zalecają eksperci , dlatego trzy z czterech nowych zup nie zawierają dodatku tego składnika – komentuje Ewelina Poźniak, Specjalistka ds. Żywienia, Nestlé Polska.
Nowe zupy GERBER Junior przeznaczone są specjalnie dla małych dzieci, powstały więc ze składników baby-grade. Oznacza to, że spełniają wszystkie rygorystyczne normy żywności dla małych dzieci. Produkcja zup odbywa się w Polsce – w rzeszowskim zakładzie Nestlé. Świeża marchew, która do nich trafia, jest pozyskiwana od lokalnych rolników, między innymi z okolic Hrubieszowa.
Nowości we wszystkich wariantach smakowych są już dostępne w sklepach stacjonarnych oraz online.
Źródło: SEC NEWGATE CEE
Fot: mat. prasowe