To produkt stworzony z myślą o codziennym gotowaniu – niezastąpiony tam, gdzie majonez gra główną rolę: w sałatkach, pastach czy jajkach faszerowanych. Sprawdzi się również jako baza do sosów i dipów, dodatek do pieczonych warzyw albo element wytrawnych przekąsek podawanych na zimno. Gęsta konsystencja ułatwia precyzyjne nakładanie i dekorowanie, co docenią zarówno domowi kucharze, jak i miłośnicy estetycznych detali na talerzu.
Jedną z propozycji, która dobrze pokazuje możliwości Majonezu Kieleckiego Omega -3, są mini tartaletki z kremem z zielonego groszku – efektowna, a zarazem bardzo prosta przystawka.
PrzepisSkładniki (na ok. 12 sztuk):– 12 gotowych kruchych tartaletek
– 1 szklanka zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
– 1 łyżka Majonezu Kieleckiego Omega-3
– 1 łyżeczka soku z cytryny
– sól i pieprz do smaku
– kilka listków mięty lub rukoli do dekoracji
Przygotowanie:Groszek ugotuj do miękkości, ostudź i zmiksuj z majonezem oraz sokiem z cytryny na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego i napełnij tartaletki. Udekoruj świeżymi ziołami.
To połączenie łagodnej słodyczy groszku z wyrazistym smakiem majonezu pokazuje, że znane składniki mogą nabrać nowego charakteru – funkcjonalnego, smacznego i estetycznego zarazem.
Więcej inspiracji i informacji o produktach WSP „Społem” można znaleźć na stronie:
www.wspspolem.com.pl Źródło: Sould &Mind
Fot: mat. prasowe