Bordeaux, Burgundia, Langwedocja czy Dolina Rodanu... Te nazwy brzmią mile dla ucha każdego amatora dobrych win. Ale doskonałe wino to nie wszystko. Powinny mu towarzyszyć odpowiednio dobrane specjały - oczywiście francuskie sery. Wbrew pozorom, sztuka ich wytwarzania ma wiele wspólnego z produkcją wina. O smaku i jakości wina decyduje kompozycja szczepów i sposób uprawy ziemi. Na jakość serów wpływa jakość i rodzaj mleka, użytego do ich produkcji. Swoją rolę odgrywają klimat, gleba, a nawet geologia danego regionu.
Odkrywanie i poznawanie smaku specjałów francuskiej kuchni - nie tylko serów - gwarantuje wszystkim smakoszom wspaniałą kulinarną podróż... przy własnym stole. Typowo francuskie potrawy, jak quiche czy tartę, można przygotować z produktów dostępnych dosłownie na wyciągnięcie ręki - na przykład w Biedronce.
Dobre francuskie sery i inne produkty tamtejszej kuchni można będzie kupić w ramach specjalnej oferty w sklepach sieci Biedronka od 18 października. Oferta obowiązuje do 14 listopada lub do wyczerpania zapasów.
To kolejna z cyklu ofert prezentujących klientom produkty różnych stron świata. Do tej pory można było m.in. nabyć produkty z Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W tym roku Biedronka szykuje dla klientów jeszcze jedną specjalną ofertę, skomponowaną z myślą o Świętach Bożego Narodzenia.
(Monika Dawiec)
tagi: biedronka ,
W roku jubileuszu 35-lecia Grupa Colian potwierdza swoją...
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Komentarz Prezesa Polskiej Izby Handlu...
13,6 dnia – takie terminy przelewów firmy MŚP zapisywały...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...