Przedłużenie ważności certyfikatu poprzedziło przeprowadzenie audytów przez firmę certyfikującą TÜV Rheinland Cert GmbH. Certyfikat dla Oddziału w Grąbkowie obejmuje ubój, rozbiór, odkastnianie, magazynowanie półtusz oraz produkcję i pakowanie mięsa mielonego, natomiast dla Oddziału w Hucie odnosi się do prowadzenia uboju bydła, produkcji ćwierci wołowych oraz podrobów wołowych.
W praktyce posiadanie przez zakład certyfikatu jest gwarancją najwyższej jakości i bezpieczeństwa produkowanej żywności, pozwala zrezygnować z przeprowadzania własnych audytów oraz otwiera furtki do rozmów handlowych z klientami na całym świecie.
Certyfikat BRC Global Standard for Food Safety - stworzony pierwotnie na potrzeby członków Brytyjskiego Stowarzyszenia Detalistów (British Retail Consortium) - jest obecnie jednym z najbardziej znanych i prestiżowych certyfikatów zarówno w Europie, jak i Stanach Zjednoczonych. Mogą go uzyskać jedynie firmy spełniające bardzo restrykcyjne wymogi standardu, weryfikowane okresowo przez audytorów wyspecjalizowanych firm certyfikacyjnych.
(M.D)
tagi: duda ,
Wraz z początkiem lipca funkcję Dyrektora Marketingu...
Najpierw wprowadzenie podatku akcyzowego na saszetki...
Wstępne obliczenia sugerują, że trwające fale upałów w...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...