Oba produkty tak wysoko ocenione przez jury należą należą do linii produktów bezglutenowych istniejącej od wielu lat w ofercie Konspol Holding. Świadomość tego, że to co jemy ma olbrzymi wpływ na nasze zdrowie jest wśród Polaków coraz większa. Klienci coraz częściej zwracają uwagę nie tylko na smak kupowanych przez siebie przetworów, ale również na to, czy nie będą one miały niekorzystnego wpływu na ich zdrowie i samopoczucie.
Dlatego od kliku lat Konspol proponuje swoim klientom produkty nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Dzięki stosowaniu unikalnej technologii produkty Konspolu są niskotłuszczowe, mają małą zawartość cholesterolu, nie tracąc przy tym niepowtarzalnych walorów smakowych. Wpływ na jakość wyrobów ma wykorzystanie tradycyjnych metod hodowlanych.
Kurczaki wykorzystywane w procesie produkcyjnym są żywione wyłącznie paszami roślinnymi bez udziału mączek mięsno-kostnych, antybiotyków, stymulatorów wzrostu i tłuszczy zwierzęcych. Wykorzystanie w ubojni technologii chłodzenia powietrzem eliminuje niebezpieczeństwo zakażeń krzyżowych, które istnieją przy chłodzeniu wodą, przez co zabezpiecza wyroby pod względem mikrobiologicznym zachowując jednocześnie ich walory smakowe i odżywcze.
(maj)
tagi: Konspol ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...