„Doceń polskie" jest certyfikatem przyznawanym produktom spożywczym dostępnym na polskim rynku, spełniającym najwyższe normy jakościowe. Honorowy patronat nad programem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Program działa we współpracy ze Stowarzyszeniem Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związkiem Polskie Mięso, UPEMI oraz Fundacją Klubu Szefów Kuchni.
W ramach programu „Doceń polskie" zgłoszone produkty są oceniane przez Lożę Ekspertów w składzie: Mirek Drewniak (Fundacja Klubu Szefów Kuchni) - przewodniczący komisji, Zbigniew Kurleto (Fundacja Klubu Szefów Kuchni), Jarosław Kujawa (Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi), Celina Nierodkiewicz (Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP), Katarzyna Salomon (Doceń Polskie). Loża Ekspertów po degustacji i ocenie walorów jakościowych, wyłoniła produkty zasługujące na uznanie.
Makaron Czaniecki „Krajanka" dołączył do grona produktów wyróżnionych znakiem „Doceń polskie". „Krajanka" jest sztandarowym produktem firmy Czanieckie Makarony i to od niego firma rozpoczęła swoją działalność, wzorując się na makaronie dawniej przygotowywanym własnoręcznie w każdym domu. Firma Czanieckie Makarony produkuje tradycyjny makaron „Krajanka", który smakiem oraz wyglądem przypomina ten wyrabiany przez nasze babcie, dlatego od wielu lat „Krajanka" gości na polskich stołach jako niezastąpiony dodatek do zup i niedzielnego rosołu.
(M.D)
tagi: MAKARONY CZANIECKIE ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...