Strict Standards: Non-static method DB::connect() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 28

Strict Standards: Non-static method DB::parseDSN() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 520

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 551

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /PEAR/DB.php on line 557

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 29

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm::registerRule() should not be called statically in /__handel_admin/lib/SoftRequired.php on line 66

Strict Standards: Non-static method HTML_QuickForm_RuleRegistry::singleton() should not be called statically in /PEAR/HTML/QuickForm.php on line 354

Strict Standards: Declaration of HTML_QuickForm_hidden::accept() should be compatible with HTML_QuickForm_element::accept(&$renderer, $required = false, $error = NULL) in /PEAR/HTML/QuickForm/hidden.php on line 34

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /__handel2/config/db.php:28) in /www2.hurtidetal.pl/index.php on line 231
Uniscale przedstawia markę Inoxxi

Technologia

Uniscale przedstawia markę Inoxxi

Wtorek, 29 listopada 2011 Autor: Maja Święcka,
Uniscale przedstawia nowoczesne urządzenia do przygotowywania i obróbki żywności marki „Inoxxi”, które skierowane są do branży spożywczej, gastronomicznej i handlu. Inoxxi to sprzęt na miarę XXI wieku, zaprojektowany z myślą o stale rosnących wymaganiach konsumentów względem jakości obsługi i oferowanych produktów.

Szeroki wybór sprzętów znajdujący się w portfolio marki (od krajalnic, przez pakowarki próżniowe, maszyny do mielenia mięsa, po piły czy kotleciarki, czyli innowacyjne urządzenia do rozbijania mięsa) pozwala profesjonalistom pracować szybciej, wydajniej oraz na najwyższym światowym poziomie, spełniając jednocześnie wszystkie standardy bezpieczeństwa i higieny pracy. Właścicielem marki Inoxxi jest firma Uniscale.

Twórcy marki Inoxxi rozumieją, że „czas to pieniądz”, a sprzęt na miarę XXI wieku musi być dostosowany do współczesnego tempa życia. Dlatego też kluczową zaletą wszystkich oferowanych urządzeń jest możliwość skrócenia czasu pracy – w niektórych przypadkach (m.in. urządzeń do rozbijania mięsa) aż 5-krotnie!  Co istotne jednak, przy zastosowaniu sprzętów tej marki, czas przygotowania potraw i żywności skraca się, ale bez uszczerbku dla jakości i smaku końcowego produktu. Warto również podkreślić, że każde urządzenie Inoxxi zostało zaprojektowane tak, aby spełnić nawet najbardziej surowe normy dotyczące higieny i bezpieczeństwa pracy.
 
Inoxxi stawia również na efektywność ekonomiczną wykonywanej pracy, tak aby jej skrócenie przekładało się nie tylko na oszczędności w zakresie kosztów pracy, ale i kosztów zakupu samych surowców. Tak jest m.in. w przypadku pakowarek próżniowych marki, dzięki którym żywność kupioną i zapakowaną próżniowo latem, można wykorzystać zimą zachowując te same walory smakowe oraz odżywcze produktu. Co jest nie bez znaczenia, jeśli weźmiemy pod uwagę, że cena wielu produktów pomiędzy sezonem letnim a zimowym (np. warzyw i owoców) potrafi wzrosnąć aż 4-krotnie.  Zastosowanie nowoczesnych rozwiązań do pakowania żywności oferowanych przez Inoxxi pozwala wydłużyć okres przydatności do spożycia nawet 6-krotnie i zaoszczędzić na kosztach surowca, aż do 75%.

Kolejną istotną cechą urządzeń Inoxxi jest ich prostota obsługi, co pozwala lepiej wykorzystać i zorganizować pracę personelu, ponownie obniżając koszty pracy.  Ta cecha przydaje się szczególnie w branży gastronomicznej. Dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technologii, np. połączeniu pakowania próżniowego i schładzania szokowego, jeden pracownik restauracji może obsłużyć znacznie więcej gości. Jak to działa?  Wyobraźmy sobie sytuację, w której naszą restaurację niespodziewanie odwiedza 40-osobowa wycieczka. Przygotowanie potraw od podstaw dla wszystkich gości w takich okolicznościach w zasadzie byłoby niemożliwe bez zwiększenia liczby personelu. Dzięki zastosowaniu urządzeń marki Inoxxi, można jednak wcześniej przygotować większość potraw, zapakować je próżniowo i schłodzić, a potem po prostu podgrzać. Efekt: wilk syty i owca cała, czyli zadowoleni goście dzięki na czas podanym potrawom, o wysokich walorach odżywczych i smakowych, a na rachunku firmy oszczędności wynikające z realnie obniżonych kosztów pracy.

„Wspomniana technologia szczególnie przydaje się w restauracjach, w których podstawą menu są świeże zioła i owoce morza. Nawet przy dostawach ograniczonych do 1 dnia w tygodniu możemy mieć pewność, że serwowane dania pozostaną niezmiennie smaczne i zdrowe. Pakowanie próżniowe i schładzanie szokowe cieszy się również ogromną popularnością wśród firm cateringowych, które mogą oferować swoim klientom jeszcze szybsze, bardziej elastyczne i mobilne rozwiązania, bez ubytków jakościowych czy zwiększonego ryzyka namnażania się bakterii” – opowiada Włodzimierz Kander, Prezes firmy Uniscale, do której należy marka Inoxxi.

Ergonomiczne rozwiązania Inoxxi zwiększają też ogólny komfort pracy i zmniejszają jej uciążliwość. Doskonałym tego przykładem są kotleciarki, dzięki którym rozbijanie mięsa na kotlety staje się znacznie łatwiejsze i wielokrotnie mniej czaso- i pracochłonne.

Urządzenia Inoxxi dostępne są w wielu wersjach i wariantach różniąc się funkcjami, wielkością i parametrami wydajności. Wszystkie przystosowane są do intensywnego trybu pracy i wysokich wymagań profesjonalistów z branży spożywczej, handlu i gastronomii. Przed każdym wdrożeniem zespół Uniscale (właściciel marki) pozwala dobrać odpowiednie urządzenie biorąc pod uwagę indywidualne potrzeby, wymagania i możliwości finansowe każdej firmy.

tagi: Inoxxi , Uniscale ,


Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51

Strict Standards: Non-static method DB::isError() should not be called statically in /__handel2/config/db.php on line 51