Marek Spuz vel Szpos jest absolwentem Wydziału Zarządzania i Podstaw Techniki Politechniki Lubelskiej. Skończył także studia podyplomowe z zakresu zarządzania w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.
Posiada wieloletnie doświadczenie w branży cukrowniczej, pracował m.in. w Cukrowni „Krasnystaw” S.A. jako Kierownik Biura Zarządu. Był Dyrektorem Zarządzającym Cukrowni „Rejowiec” S.A. Ostatnio pełnił funkcję Dyrektora Departamentu Aktywizacji Zasobów Krajowej Spółki Cukrowej S.A. w Toruniu.
„To dla mnie duże wyróżnienie. „Pszczółka” która w przyszłym roku będzie obchodziła swoje 60. lecie jest uznanym producentem na rynku słodyczy. Tradycja zobowiązuje, będę dążył do tego, żeby firma zdobywała nowych klientów i rynki zbytu" – mówi prezes Spuz vel Szpos.
Fabryka Cukierków „Pszczółka” sp. z o.o. w Lublinie jest producentem karmelków twardych i nadziewanych, znanych i cenionych od lat przez konsumentów w kraju i poza jego granicami. Spółka cały czas inwestuje, wzbogacając tym samym swój asortyment. Ostatnio wprowadziła na rynek „Impresskę”, owocowe karmelki z dodatkiem alkoholu.
tagi: Pszczółka ,
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...
Kredyty udzielane firmom oraz ratalne mają się gorzej...