Regionalne odmiany czerwonego barszczu różnią się przede wszystkim dodatkami i przyprawami. Sama zasada przepisu pozostaje taka sama – pyszny barszcz czerwony to kwestia najlepszej jakości buraków. Miłośnicy tej potrawy dzielą się na tradycjonalistów, którzy wybierają barszcz gotowany na burakach i zwolenników tego, przygotowywanego na bazie zakwasu. Dla jednych i drugich Podravka przygotowała produkt, który uświetni smak tej najważniejszej ze świątecznych potrawy.
Warzywko Suszone buraczki, bo o nich mowa, to idealny dodatek do potraw lub znakomita alternatywa dla świeżych buraków. Pozwala na szybkie i łatwe przyrządzenie szeregu dań, bez konieczności pracochłonnego obierania i przygotowywania warzyw. Sam proces gotowania również ulega wyraźnemu skróceniu – aby zmiękczyć Suszone buraczki wystarczy zaledwie 15-20 minut gotowania w wodzie.
Dzięki naturalnemu procesowi suszenia, produkt w zachowuje wartości odżywcze i posiada równie intensywny smak i aromat co świeże buraki. Warzywko Suszone buraczki to nie tylko oszczędność czasu i pracy wkładanych w przygotowywanie dania, ale również oszczędność pieniędzy – jedno 100 gramowe opakowanie produktu zastępuję niemal 1 kg świeżych warzyw. Co więcej, produkt zamknięto w szczelnym, ekonomicznym opakowaniu, które gwarantuje długi termin przydatności do spożycia.
tagi: Podravka ,
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...