Pomimo tego, że w katalogu targowym w wykazie wystawców pod polską flagą widniały organizacje MRiRW, PAIiIZ, UPEMI (organizacja producentów mięsa) i jedna firma – Carpo, to ku mojemu zaskoczeniu, nasz kraj reprezentowany był przez 20 producentów z regionu wschodniej Polski. Stoiska rodzimych wystawców zlokalizowane były w formie „wyspy”, co umożliwiało odwiedzającym zapoznanie się z szeroką ofertą polskich produktów. Ponadto, na stoisku biura handlowego Konsulatu RP w Nowym Jorku dostępnych było wiele informacji i towarów od innych producentów, m.in. z firmy Stovit, czy lubelskiej Perły.
Pierwszy dzień targów Fancy Food Show był dla polskich wystawców bardzo uroczysty, ponieważ obecni byli przedstawiciele MRiRW z Ministrem Andrzejem Butrą na czele, organizacji rządowych i Telewizji Polskiej. Obecni byli również przedstawiciele redakcji miesięcznika Hurt & Detal i Food from Poland, dzięki czemu możemy zaprezentować własny materiał zdjęciowy.
Tomasz Pańczyk
tagi: Fancy Food Show , Waszyngton ,
„Pomimo wielu wyzwań rynkowych, przed którymi stanęliśmy...
Branża mięsna zmaga się obecnie z wieloma wyzwaniami...
Przejęcie legendarnej czeskiej marki likieru ziołowego o...
Zależy od zwiększenia możliwości eksportowych...
Bilans integracji z UE jednoznacznie na plus...
Sektorami przyszłości są nowe technologie i zielona...
41 proc. skorzystało z dotacji unijnych, a 58 proc. ma to w...
Głównie w domu, odpoczywając, a jeśli na wyjedzie, to...