Zmieniające się potrzeby rynku i rozwój gospodarczy generują także wzrost konkurencji. Dlatego też, aby sprostać standardom i wymogom rynku, firmy wciąż się doskonalą.
- W ostatnim czasie otrzymaliśmy trzy certyfikaty potwierdzające zgodność ze standardami BRC, IFS i ISO 22000, które zostały wydane na podstawie audytu. Zakład pozytywnie przeszedł szczegółową inspekcję i spełnił w sposób zadowalający wszystkie wymagania zawarte w standardach, co potwierdza, że dostarczana przez nas żywność jest bezpieczna i zgodna z wymaganym poziomem jakości. Nasza firma spełnia wymagania techniczne i technologiczne dotyczące procesu produkcji, pakowania, przechowywania i dystrybucji. Mamy nadzieję, że uzyskane certyfikaty zwiększą naszą konkurencyjność nie tylko w kraju, ale i za granicą – mówi Marta Daszkiewicz, pełnomocnik ds. jakości z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka S.A.
Dla konsumentów i handlowców bezpieczeństwo i wysoka jakość produktu to priorytetowe wartości. Certyfikaty pomagają wzmocnić zaufanie odbiorców, a tym samym budują wizerunek rzetelnego i odpowiedzialnego producenta.