„Do konsumpcji polecamy wyłącznie prawdziwe serki topione, a nie ich zamienniki. Prawdziwy ser zachowuje bowiem doskonałe walory smakowe i idealne wartości odżywcze nie tylko w podczas konsumpcji na zimno np. podczas śniadania, ale także w trakcie obróbki cieplnej, kiedy wykorzystujemy go jako bazę do przygotowywania zup, sosów i innych potraw. Walory smakowe prawdziwego serka topionego sprawiają, że przygotowane potrawy smakują wyśmienicie a ich konsystencja jest idealna” - poleca Aneta Będkowska, kierownik biura marketingu firmy Sertop.
Na taśmie produkcyjnej
Jak powstają prawdziwe serki topione? Proces technologiczny, w dużym uproszczeniu, polega na poddaniu obróbce termicznej mieszanki starannie dobranych surowców - kilku rodzajów serów dojrzewających, twarogów, masła i dodatków smakowych. Zastosowane surowce wprowadzają do wyrobów łatwo przyswajalne białko, tłuszcz, witaminy, sole mineralne, mikroelementy czyli te składniki, które stanowią o wysokiej wartości odżywczej serów topionych. Szeroka gama dodatków smakowych daje możliwość zaspokojenia różnych upodobań konsumentów.
tagi: Sertop , sery , serki , serki topione ,
Bolt ogłasza powołanie Łukasza Turczyńskiego na stanowisko...
W kwietniu br. codzienne zakupy w sklepach zdrożały średnio...
49,1% Polaków przyznaje, że ich obecna sytuacja finansowa...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...