Gdy pomarańcze nie są pomarańczowe są…
Czerwone - odpowiedź jest prosta… dla Sycylijczyka. To właśnie na Sycylii po raz pierwszy sklasyfikowano czerwone pomarańcze – odmianę Sanguinello. Podobno swój wyjątkowy kolor, smak i aromat zawdzięczają niewielkim opadom i wyjątkowo bogatej w składniki organiczne ziemi z rejonów wulkanu Enta. Z innych obserwacji wynika, że czerwony kolor pojawia się gdy w nocy jest niska temperatura, a w ciągu dnia jasno świeci słońce. Jedno jest pewne sycylijskie słońce gwarantuje odmianie Sanguinello wyjątkowo słodki, szlachetny i wyrazisty smak.
Wykorzystując pyszne pomarańcze z dodatkiem wyjątkowej odmiany Sanguinello Hortex stworzył napój Hortex Czerwone pomarańcze z Sanguinello o szlachetnym smaku i głębokiej barwie.
Sugerowana cena na półce sklepowej 1 l – 3,90 zł
Gdy połączenie słodkiego i gorzkiego daje wyjątkowo słodki smak
Czasami natura jest zaskakująca. Jak się okazuje połączenie słodkiego z gorzkim może dać jeszcze słodszy smak. Przykładem jest mandarynka klementynka, która powstała z połączenia mandarynki z gorzką pomarańczą. Mówi się, że pod koniec XIX w. wyhodował ją w swoim ogrodzie w Algerii pewien zakonnik - Clément Rodier. To właśnie jemu klementynka zawdzięcza swoją nazwę. Ile potrzebne było pasji by ją stworzyć?
Ze słodkiej i aromatycznej mandarynki klementynki dojrzewającej w ciepłym śródziemnomorskim klimacie nektar Hortex Mandarynki Klementynki z cząsteczkami miąższu.
Sugerowana cena na półce sklepowej 1 l – ok. 3,9 zł
tagi: Hortex , Czerwone Pomarańcze , Mandarynki Klementynki ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...