Rok 2012 dla Horteksu upłynął zdecydowanie pod kątem nowości. Zaskoczyliście konsumentów wieloma ciekawymi propozycjami, proszę o nich opowiedzieć.
Z myślą o konsumentach, którzy poszukują nowych smaków wprowadziliśmy produkty bazujące na ciekawych odmianach owoców – napój Hortex Czerwone Pomarańcze z sycylijską pomarańczą Sanguinello, nektar Hortex Mandarynki Klementynki. Dla osób szczególnie dbających o zdrowy styl życia przygotowaliśmy linię soków Hortex Vitamina & Superfruits z „super owocami” – granatem, acerolą oraz mango i marakują. W sezonie naszą ofertę uzupełnialiśmy o limitowane serie Letnich/Zimowych Smaków charakterystycznych dla danej pory roku (latem – Jabłko Rabarbar, Zielone Jabłuszka; zimą – Owocowy Grzaniec, Suszone Śliwki). Polacy są coraz bardziej otwarci na kuchnię międzynarodową, dlatego też naszą ofertę mrożonych zup wzbogaciliśmy o Zupę Cebulową Hortex, a w segmencie warzyw przetworzonych wprowadzaliśmy Warzywa na Patelnię Hortex z grzybami leśnymi.
Zapewne praca nad nowymi smakami trwa już pełną parą, jakie nowości pojawią się w 2013 roku?
Jak co roku znacznie wcześniej przygotowujemy się do kolejnego sezonu, szukamy nowych atrakcyjnych smaków, badamy potrzeby konsumenta. Wiosną przedstawimy kolejne nowości napojowe, natomiast późnym latem zaproponujemy nową ofertę mrożonkową.
To proszę jeszcze opowiedzieć o Waszych sztamowych produktach, co je wyróżnia spośród konkurencji?
Wszystkie produkty tworzymy łącząc wiedzę z pasją tworzenia. Poszukujemy ciekawych smaków i najlepszych surowców, łączymy je razem. Dzięki temu nasze wyroby nie tylko idealnie odpowiadają na potrzeby konsumentów, ale pysznie smakują i mają najwyższą jakość. Do bestsellerów Hortex od lat należy sok pomarańczowy i jabłkowy, nektar z czarnej porzeczki, napoje cytryna limetka, jabłko mięta, jabłko wiśnia. Wśród najpopularniejszych mrożonek znajduje się szpinak rozdrobniony, warzywa na patelnię, truskawki, zupa kalafiorowa, bukiet jarzyn wiosennych.
Maja Święcka