Powszechnie uważa się, że to wiek świadczy o jakości whisky, jednak jak się okazuje nie tylko…
Przyzwyczailiśmy się do oceniania whisky według wieku, który ma wpływać na walory smakowe, na jakość trunku. A przecież whisky z tej samej destylacji i tego samego rocznika może mieć różny smak w zależności od tego, w jakiej beczce leżakowała, jak długo i w którym miejscu. Nie zdajemy sobie sprawy z tego, że to maturacja w wyselekcjonowanych beczkach jest podstawą do uzyskania konkretnego, wyjątkowego smaku.
Czy właśnie w taki sposób narodziła się nowa, wyjątkowa linia The Macallan 1824?
Tak, nowa seria The Macallan 1824, dostępna na polskim rynku od maja br., to produkty niewątpliwie wyjątkowe, które zaspokoją najbardziej wyrafinowane gusta i zadowolą wymagających koneserów tego trunku. Nowy The Macallan świadczy o innowacyjnym podejściu do produkcji whisky, która definiowana jest teraz nie poprzez wiek, a kolor, jakiego nadają trunkowi dębowe beczki po sherry w wieloletnim procesie dojrzewania. To innowacyjne podejście, świadczy o ogromnym doświadczeniu Master Distillera, któremu udało się stworzyć tę idealną serię.
Nowa linia to trzy niepowtarzalne nuty smakowe. Co czyni je tak wyjątkowymi?
Bob Dalgarno, The Macallan Master Distiller, przygotował trzy nowe warianty The Macallan: Amber, Sienna, Ruby, których charakter określa naturalny kolor, powstający w okresie dojrzewania w najlepszych beczkach. Ich nazwy odnoszą się do koloru trunku, nawiązującego do występujących w naturze minerałów. Kolory drewna beczek po sherry, w których leżakowała whisky, określają smak poszczególnych wariantów, począwszy od lekkich nut cytrusowych i waniliowych, po bogaty aromat przypraw i suszonych owoców.
tagi: Trzy pytania , Katarzyna Rzepecka , Brown-Forman , Maja Święcka ,
Prezenty pochłaniają dużą część świątecznych wydatków Jak wynika z najnowszego badania, 18,5% Polaków przeznacza...
Steven Libermann nowym Chief Executive Officer Stock Spirits GroupSteven Libermann objął stanowisko Chief Executive Officera...
Wyścig o klienta osłabił przedświąteczne podwyżkiAnaliza 94,3 tys. cen pokazuje, że w listopadzie najmocniej...
Rolnicy w Brukseli domagają się silnej WPR i sprawiedliwego handluW Brukseli odbyło się spotkanie przed szczytem Rady...
Coraz więcej emerytów pracujeWydłużenie aktywności zawodowej przekłada się na wyższe...
Otwarcia firm nadal przeważają nad zamknięciami, nawet mimo niewielkiego spadku rdr.W ciągu pierwszych trzech kwartałów 2025 r. do CEIDG...
Najem zwrotny coraz bardziej zyskuje na popularnościNajem zwrotny zyskuje na popularności w sektorze handlowym...
Polacy biorą coraz więcej L4 z powodu nadużywania alkoholuRośnie liczba zwolnień lekarskich z powodu nadużycia...