Obecnie szczególną rolę odgrywają głównie mleczne wyroby fermentowane, ponieważ wspomagają kształtowanie odporności organizmu. Szczególnie polecamy tu fermentowany napój serwatkowy DarPRO, będący naturalnym źródłem witaminy B2 i biotyny, oparty na innowacyjnej technologii. Należy pić go codziennie w celu utrzymania prawidłowej mikrobioty jelit i wytworzenia w świetle jelita tzw. naturalnej oporności na kolonizację florą patogenną, ponieważ zawiera on unikalny szczep Lactobacillus plantarum PL4, który został w dokładny sposób przebadany i opatentowany w Polsce. Doskonałą receptą na zwiększenie odporności jest też aktywność fizyczna, wpierana zbilansowaną dietą bogatą w białko. W tym zakresie MLEKOVITA również przygotowała szeroką ofertę wyrobów o wysokiej zawartości białka, czyli linię Super Body Active. Dbamy również o osoby ze szczególnymi potrzebami żywieniowymi, np. nietolerujące laktozy – to dla nich regularnie poszerzamy linię w charakterystycznej fioletowej szacie graficznej. Nawet najbardziej wymagający czy poszukujący szczególnych grup produktów w ofercie MLEKOVITY znajdą składniki do przygotowania wielu lekkich i zdrowych dań.
Dariusz Sapiński
Prezes Zarządu Grupy MLEKOVITA
tagi: Lekko , zdrowo , Dariusz , Sapiński , MLEKOVITA ,
Mlekpol wzmacnia struktury zarządzające. Z początkiem 2025...
Główny Urząd Statystyczny opublikował szybki szacunek...
Zbliżający się Sylwester 2024 zapowiada się spokojnie i...
Rok 2025 powinien być dobrym okresem na rynku kredytów...
Czy metoda kasowa uchroni firmy przed utratą płynności...
Od 1 stycznia 2025 roku minimalne wynagrodzenie za pracę...
Nie trzeba będzie już chodzić na pocztę, aby odebrać lub...
Zagrożeniem o największej wadze dla koniunktury w naszym kraju...