Różnorodna i dobrze zbilansowana dieta to podstawa poprawnego funkcjonowania każdego organizmu. W okresie wiosenno-letnim wyraźnie wzrasta konsumpcja napojów fermentowanych, które są lekką, pełnowartościową i orzeźwiającą przekąską, a przez cały rok chętnie wybieraną spośród produktów on-the-go. Pamiętajmy, że to co jemy ma istotny wpływ na nasze samopoczucie. Dlatego warto wiedzieć po co sięgać, aby cieszyć się zdrowiem i dobrą kondycją. Mowa tu o Maślance Mrągowskiej, kefirze Mlekpolu oraz jogurtach naturalnych (Milko, Augustowski) – oprócz tego, że dzięki żywym kulturom bakterii mają dobroczynne działanie na nasz układ odpornościowy i pracę jelit to można je w wieloraki sposób zastosować przy codziennym przygotowywaniu posiłków. Dbajmy o to, żeby jeść nie tylko zdrowo, ale również smacznie!
Małgorzata Cebelińska
Dyrektor Handlu
Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie
tagi: Lekko , zdrowo , Małgorzata , Cebelińska , SM , Mlekpol , Grajewie ,
Zbliżający się Sylwester 2024 zapowiada się spokojnie i...
Eksperci prognozują, że rok 2024 zakończymy z inflacją...
Głównie przez drożejącą żywność i sytuację na Bliskim...
Czy metoda kasowa uchroni firmy przed utratą płynności...
Od 1 stycznia 2025 roku minimalne wynagrodzenie za pracę...
Nie trzeba będzie już chodzić na pocztę, aby odebrać lub...
Zagrożeniem o największej wadze dla koniunktury w naszym kraju...
To temat, który w ostatnich latach zyskuje na znaczeniu...