Dlatego kraft kojarzy się przede wszystkim z mocnym chmieleniem i silną goryczką. Sięgamy po dziesiątki różnych słodów i chmieli. Eksperymentujemy z naturalnymi dodatkami. Bardzo dobrze przyjmowane są smaki naturalnych owoców: maliny (Kwas Gamma), porzeczki (Kwas Jota), marakui (Kwas XY), mango i marakui (Mini Maxi), soku z wiśni (SangriAle) oraz wanilii, kawy, czekolady, kokosa (Risfactor DBA). Cała nasza seria „kwasów” to piwa kwaśne. Sukcesem okazało się np. połącznie kwaśnego piwa porzeczkowego z blendem belgijskiego lambika. Koneserzy szukają też piw leżakowanych w beczkach po innych alkoholach. Tu najpopularniejszymi aromatami są: bourbon, rum i czerwone wino.
Ziemowit Fałat
Współwłaściciel i Główny Piwowar
Browar PINTA
tagi: Ziemowit , Fałat , Współwłaściciel , Główny , Piwowar , Browar , PINTA ,
Mlekpol wzmacnia struktury zarządzające. Z początkiem 2025...
Główny Urząd Statystyczny opublikował szybki szacunek...
Zbliżający się Sylwester 2024 zapowiada się spokojnie i...
Rok 2025 powinien być dobrym okresem na rynku kredytów...
Czy metoda kasowa uchroni firmy przed utratą płynności...
Od 1 stycznia 2025 roku minimalne wynagrodzenie za pracę...
Nie trzeba będzie już chodzić na pocztę, aby odebrać lub...
Zagrożeniem o największej wadze dla koniunktury w naszym kraju...