Dlatego kraft kojarzy się przede wszystkim z mocnym chmieleniem i silną goryczką. Sięgamy po dziesiątki różnych słodów i chmieli. Eksperymentujemy z naturalnymi dodatkami. Bardzo dobrze przyjmowane są smaki naturalnych owoców: maliny (Kwas Gamma), porzeczki (Kwas Jota), marakui (Kwas XY), mango i marakui (Mini Maxi), soku z wiśni (SangriAle) oraz wanilii, kawy, czekolady, kokosa (Risfactor DBA). Cała nasza seria „kwasów” to piwa kwaśne. Sukcesem okazało się np. połącznie kwaśnego piwa porzeczkowego z blendem belgijskiego lambika. Koneserzy szukają też piw leżakowanych w beczkach po innych alkoholach. Tu najpopularniejszymi aromatami są: bourbon, rum i czerwone wino.
Ziemowit Fałat
Współwłaściciel i Główny Piwowar
Browar PINTA
tagi: Ziemowit , Fałat , Współwłaściciel , Główny , Piwowar , Browar , PINTA ,
Związek Polskich Przetwórców Mleka apeluje o utrzymanie...
W maju rdr. spadł ruch w placówkach sieci fast food – w...
W maju br. kawa mielona zdrożała rdr. w sklepach o 25,1%, a...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...
W UE co roku wytwarza się ponad 2,2 mld t odpadów...