Dlatego kraft kojarzy się przede wszystkim z mocnym chmieleniem i silną goryczką. Sięgamy po dziesiątki różnych słodów i chmieli. Eksperymentujemy z naturalnymi dodatkami. Bardzo dobrze przyjmowane są smaki naturalnych owoców: maliny (Kwas Gamma), porzeczki (Kwas Jota), marakui (Kwas XY), mango i marakui (Mini Maxi), soku z wiśni (SangriAle) oraz wanilii, kawy, czekolady, kokosa (Risfactor DBA). Cała nasza seria „kwasów” to piwa kwaśne. Sukcesem okazało się np. połącznie kwaśnego piwa porzeczkowego z blendem belgijskiego lambika. Koneserzy szukają też piw leżakowanych w beczkach po innych alkoholach. Tu najpopularniejszymi aromatami są: bourbon, rum i czerwone wino.
Ziemowit Fałat
Współwłaściciel i Główny Piwowar
Browar PINTA
tagi: Ziemowit , Fałat , Współwłaściciel , Główny , Piwowar , Browar , PINTA ,
Współcześni konsumenci są coraz bardziej świadomi tego...
Grupa Kapitałowa Dr. Miele Cosmed Group osiągnęła 29,6 mln...
Wszystko o KSeF...
Dane z trzech różnych rejestrów wskazują na to, że na...
Agnieszka Wachnicka, wiceprezes Związku Banków Polskich...
Z danych Ministerstwa Finansów wynika, że w pierwszej...
Jak wynika z raportu UCE RESEARCH i SYNO Poland...