Daniel Stefański, Trade Marketing Manager, Zakłady Przemysłu Cukierniczego Otmuchów. Czytaj więcej »
Daniel Stefański, Trade Marketing Manager, Zakłady Przemysłu Cukierniczego Otmuchów. Czytaj więcej »
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale czy polskie rodziny mają na nie czas? Jak pokazują badania, kanapka wciąż króluje na naszych stołach. O tym, dlaczego warto postawić na jakość i jak produkty marki Duda mogą urozmaicić poranną rutynę, rozmawiamy z Leszkiem Organistą, Dyrektorem Marketingu Cedrob Foods. Czytaj więcej »
Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek od lat buduje swoją pozycję dzięki doświadczeniu w produkcji serów żółtych. O rozwoju branży mleczarskiej oraz technologii produkcji opowiada Paweł Gaca, Prezes Zarządu SM Spomlek, w rozmowie z Wojciechem Szelągiem – gospodarzem programu „Gabinet Spożywczy” – oraz Michałem Siwkiem, Head of Decarbonization & Biodiversity Product w BNP... Czytaj więcej »
Od 35 lat Henkell Freixenet Polska z powodzeniem wdraża innowacyjne rozwiązania, przełamuje rynkowe schematy i konsekwentnie buduje silne, wiarygodne marki. Jak skutecznie połączyć niemiecką precyzję z polską kreatywnością? Jak ukształtować rynek prosecco w kraju, w którym wino musujące do niedawna pojawiało się wyłącznie jako element sylwestrowej tradycji? Czytaj więcej »
180-lecie Browaru Okocim to nie tylko powód do dumy, ale również impuls do refleksji nad kierunkiem, w jakim zmierza cała branża. O tradycji, innowacjach i przyszłości, a także o tym, jak zmienia się rynek piwa w Polsce i Europie oraz jakie wyzwania stoją dziś przed piwowarstwem, opowiada Mieszko Musiał, Prezes Zarządu Carlsberg Polska. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Mariusza Kubicy, Marketing Managera w firmie Aksam, kieruje Katarzyna Jurkitewicz. Czytaj więcej »
Jakie produkty najlepiej sprawdzają się na szybkie i pożywne śniadanie dla ucznia? Jakie trendy dominują w wyborze wędlin i na czym dziś najbardziej zależy konsumentom? Andrzej Kowalski – Dyrektor Sprzedaży i Marketingu JBB – zdradza, jak marka odpowiada na potrzeby współczesnych rodzin, rozwija kategorię śniadaniową i buduje strategię opartą na jakości, wygodzie i... Czytaj więcej »
Pyszny smak i najwyższa jakość to znaki rozpoznawcze wszystkich serów z oferty Hochland. To właśnie dlatego konsumenci tak chętnie po nie sięgają, a marka dba o to, by mieli szeroki wybór. O szczegółach rozmawiamy z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska. Czytaj więcej »
Roman Wasilewski, właściciel firmy Wódki Regionalne Czytaj więcej »
Agata Woźna-Sikorska, Commercial Director, Otmuchów Group Czytaj więcej »
Andrej Chovanec, Prezes Zarządu, Browar Pilsweizer Czytaj więcej »
Z badania UCE Research i Grupy Blix z 2024 roku wynika, że ketchup jest trzecim najczęściej kupowanym produktem na grilla. To wyraźny sygnał, jak istotną rolę odgrywa w letnich koszykach zakupowych. Pudliszki i Heinz – dwie uzupełniające się marki z portfolio Kraft Heinz – oferują konsumentom szeroki wybór smaków, innowacyjnych rozwiązań i sezonowych aktywacji. O trwającym... Czytaj więcej »
Odpowiedzialność za ład korporacyjny, środowisko i społeczność – czyli działania w obszarze ESG – to klucz do zachowania równowagi pomiędzy wzrostem gospodarczym, dbałością o naturę i poprawę jakości życia. W dzisiejszych czasach nie da się zrealizować długofalowych celów biznesowych z pominięciem tych kwestii. Czytaj więcej »
Wedel to firma znana od pokoleń, której produkty towarzyszyły i wciąż towarzyszą Polakom przy różnych okazjach. O nowoczesnych rozwiązaniach, nieustannym rozwoju oraz planach na przyszłość opowiada Aleksandra Kusz vel Sobczuk, Kierowniczka Komunikacji Korporacyjnej i ESG w firmie Wedel. Czytaj więcej »
35 lat dynamicznego rozwoju, przejęć kultowych marek i budowania organizacji opartej na wartościach. Grupa Colian, która zaczynała jako lokalna firma rodzinna, dziś jest międzynarodowym graczem obecnym w ponad 70 krajach. O drodze, jaką przeszła firma, wyzwaniach, strategii, kulturze organizacyjnej oraz znaczeniu zrównoważonego rozwoju, opowiada Jan Kolański, Prezes Zarządu Grupy... Czytaj więcej »
Trzy pytania do Karoliny Godzińskiej, Dyrektora Sprzedaży TEMAR Sp. z o.o. Sp. k., kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
Herbapol-Lublin, świętując 75-lecie działalności, nie tylko umacnia swoją pozycję w tradycyjnych segmentach, takich jak herbaty i syropy, lecz także odważnie wchodzi w nowe obszary rynku, rozwijając ofertę napojów i kosmetyków. O strategii firmy, wyzwaniach i perspektywach rozwoju opowiada Paweł Głowniak, Dyrektor Sprzedaży w Herbapol-Lublin, w rozmowie z Wojciechem Szelągiem,... Czytaj więcej »
Ferrero jest globalnym producentem słodyczy czekoladowych, będąc trzecią największą na świecie firmą, oferującą tego typu wyroby. Na polskim rynku gości już od ponad 30 lat. O wyzwaniach, sukcesach firmy oraz innowacjach w branży słodyczy opowiada Enrico Bottero, Dyrektor Generalny w Ferrero Polska, w rozmowie z Wojciechem Szelągiem – gospodarzem programu Gabinet Spożywczy –... Czytaj więcej »
Marka BLITZbee nie tylko tworzy naturalne i funkcjonalne napoje, ale także inspiruje do aktywnego życia i świadomych wyborów. O produktowych nowościach, udziale w międzynarodowych wydarzeniach i nietypowych inicjatywach rozmawiamy z Klaudią Saferną – współwłaścicielką marki BLITZbee i biohackerką. Czytaj więcej »
Mercedes-Benz Polska od niemal 30 lat zapewnia polskim konsumentom najwyższej klasy, komfortowe auta osobowe, dostawcze i ciężarowe oraz części zamienne. W ofercie firmy dostępne są również elektryczne pojazdy dostawcze, coraz powszechniejsze na europejskim rynku. Z Adamem Dutkowskim – Product Management Managerem w Mercedes-Benz Polska, odpowiedzialnym za auta dostawcze –... Czytaj więcej »
Hortex to marka znana od pokoleń, oferująca świeże, najwyższej jakości produkty. Lider sprzedaży mrożonych warzyw i owoców w ostatnim czasie przeszedł rebranding. O wprowadzonych zmianach, nowych produktach oraz planach rozwoju marki opowiada Urszula Bonecka – Dyrektor Marketingu – oraz Monika Ziembowska – Senior Brand Manager Hortex. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Piotra Pilarskiego, Managera ds. Sprzedaży i Trade Marketingu w firmie Indykpol, kieruje Katarzyna Jurkitewicz. Czytaj więcej »
Z włoską lekkością, autentycznością i szczyptą nowoczesnego designu – MARTINI redefiniuje aperitivo, nadając mu nowe znaczenie i emocjonalny wymiar. Marka nie tylko odświeża swój wizerunek, ale też trafia w oczekiwania nowego pokolenia. O relaunchu, nowej kampanii i sile włoskiego dziedzictwa opowiada Aleksandra Jakubowiak, Martini Marketing Managerka w Bacardi-Martini Polska. Czytaj więcej »
Mondelēz rośnie w Polsce szybciej niż europejska średnia, a rynek nad Wisłą staje się jednym z kluczowych w globalnym portfolio Grupy. O wynikach, inwestycjach, lojalności konsumentów i potencjale rozwoju z Robertem Sasem, Dyrektorem Zarządzającym Mondelēz International w Polsce i krajach bałtyckich rozmawiają Michał Siwek, Head of Decarbonization & Biodiversity Product w BNP... Czytaj więcej »
Marka E.Wedel udowadnia, że mimo trudnego otoczenia makroekonomicznego można rozwijać biznes, wykorzystując nietypowe rozwiązania. O działalności muzeum, ciekawych współpracach oraz dostosowywaniu się do oczekiwań młodych pokoleń opowiada Maciej Herman, Dyrektor Zarządzający firmy Wedel, w rozmowie z Wojciechem Szelągiem – gospodarzem programu Gabinet Spożywczy – oraz... Czytaj więcej »
Marcin Jakubczak, National Sales Manager, Mattoni 1873 Czytaj więcej »
Tegoroczna edycja międzynarodowego konkursu The Spirits Business Spring Tasting okazała się spektakularnym sukcesem dla CEDC. Kamil Gębski, Dyrektor Marketingu Spirits w CEDC International, zdradza kulisy tego osiągnięcia oraz wyjaśnia, w jaki sposób polskie marki budują swoją pozycję na świecie, odpowiadają na zmieniające się trendy oraz sięgają do tradycji, by tworzyć... Czytaj więcej »
Rynek dań gotowych i instant dynamicznie się zmienia, a oczekiwania konsumentów stale rosną. O trendach, które obecnie kształtują segment dań błyskawicznych, dynamicznych zmianach w preferencjach konsumenckich, podejściu marki Knorr do kwestii jakości, zdrowia i innowacji, a także o aktualnej, ambitnej kampanii marketingowej i kierunkach rozwoju oferty opowiada Aleksandra... Czytaj więcej »
Kategoria serów wyróżnia się dużą różnorodnością – zarówno pod względem smaków, formatów, jak i okazji konsumpcji. Podobnie zróżnicowane jest portfolio Hochland Polska. Rok 2025 dopiero się rozpędza, ale już widać, że Hochland nie próżnuje, jeśli chodzi o nowości produktowe. Rozmawiamy na ten temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland... Czytaj więcej »
ZPC Otmuchów zakończył wielomiesięczne prace nad uruchomieniem nowej linii produkcyjnej pianek typu marshmallow. O nowych możliwościach produkcyjnych, ekspansji pod marką Bebeto oraz szansach eksportowych i zakupowych, jakie daje przynależność do Grupy Kervan – opowiada Marcin Kukliński, Prezes Zarządu ZPC Otmuchów. Czytaj więcej »
Daniel Stefański, Trade Marketing Manager, Zakłady Przemysłu...
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale czy polskie...
Paweł Gaca, Prezes Zarządu SM Spomlek, w rozmowie z...
Wywiad z Joanną Dolęgą-Semczuk, Członkiem Zarządu...
Mieszko Musiał, Prezes Zarządu Carlsberg Polska...
W lipcu ceny w sklepach były średnio o 5,7% wyższe niż rok...
Firma, będąca liderem polskiego rynku piwa, ogranicza emisję...
Startujący niedługo system kaucyjny nie jest gotowy do...
18 sierpnia rusza rejestracja do czwartej edycji akcji...
New York International Spirits Competition...
Retail przyszłości tworzy się już dziś! ...
Ten krok wpisuje się w szerszy ruch europejski, w ramach...
Jest lekkie, cudownie orzeźwiające, idealne zarówno do...
Serek kremowy w trzech uwielbianych przez dzieci smakach:...
Poznaj nowy wymiar skyra w lżejszej wersji. Bakoma Skyr 0%...
Mlekpol rozszerza ofertę wysokobiałkowych jogurtów pitnych o...
Tosterki to wysokiej jakości ser topiony w plasterkach...
Oferta Sofio poszerzyła się o nową przekąskę z południa...
Sezon na marynowanie to czas, kiedy konsumenci wracają do...
W ramach kampanii Grupy Żywiec Trzymaj Pion pod hasłem...
Żywiec Zdrój Mocny Gaz wraca w nowej, odświeżonej odsłonie...
YOC, technologiczna firma działająca na rynku...
Tegoroczne hasło kampanii prowadzonej przez Grupę Żywiec...