18 czerwca 2015 r. odbyły się Torowe Zawody Kolarskie „Wielka Nagroda Kalisza”. Nie zabrakło sportowych atrakcji dla widzów, również tych najmłodszych. Hellena była sponsorem tego emocjonującego wydarzenia. Czytaj więcej »
18 czerwca 2015 r. odbyły się Torowe Zawody Kolarskie „Wielka Nagroda Kalisza”. Nie zabrakło sportowych atrakcji dla widzów, również tych najmłodszych. Hellena była sponsorem tego emocjonującego wydarzenia. Czytaj więcej »
Chata Polska w ramach programu „Wspieramy lokalne inicjatywy” sponsoruje zawodników MKS Korona Kożuchów i współorganizuje Turniej Piłki Nożnej. Czytaj więcej »
Nowy projekt P&G we współpracy z Fundacją Polsat zapewni mamom domowe warunki podczas pobytu ich dzieci w szpitalu Czytaj więcej »
Posprzątajcie z nami polskie plaże! 20 czerwca ściągnęliśmy buty i bosą stopą wyruszyliśmy w Polskę sprzątać plaże z Barefoot Projekt Czysta Plaża. Zaczęliśmy od Warszawy. Następny będzie Poznań, a potem plaże nadbałtyckie. Na każdego, kto do nas dołączy, czeka świetna zabawa w promieniach słońca oraz możliwość przyłożenia stopy do pozytywnego działania. Daj... Czytaj więcej »
W ramach obchodów 20-lecia działalności, sieć sklepów Biedronka zabierze klientów w sentymentalną podróż do lat 90-tych. Już 25 czerwca na sklepowych półkach pojawią się pierwsze artykuły z oferty 20 produktów Vintage, nawiązujące do asortymentu sprzed lat. Będą to chipsy i chrupki Chio, napój Pepsi Cola oraz piwo Okocim – wszystkie w opakowaniach z przeszłości. Czytaj więcej »
Z okazji Dnia Dziecka w maju i czerwcu 2015 roku, firma Iglotex SA wspierała wiele festynów, spotkań i innych imprez dla najmłodszych. Czytaj więcej »
Tyski producent serków topionych ma już dwanaście tysięcy fanów na Facebooku. Czytaj więcej »
Przed sezonem letnim rośnie zainteresowanie firm rekrutacją pracowników. McDonald’s Polska aktywnie zachęca młodocianych do podjęcia pracy w czasie tegorocznych wakacji. Sieć restauracji, która tylko w tym roku stworzy tysiąc nowych miejsc pracy, po raz kolejny prowadzi nabór do pracy w sezonie letnim. Za zgodą Państwowej Inspekcji Pracy oferuje młodzieży pracę w swoich... Czytaj więcej »
W dniu 18 czerwca w zabytkowym Forcie Legionów w Warszawie firma CHEP Polska obchodziła jubileusz 15-lecia działalności w Polsce. Czytaj więcej »
12 czerwca odbyło się kolejne, dziewiąte spotkanie Akademii Smaku Bosch, których partnerem jest firma Kupiec. Warsztaty kulinarne pt. „Orientuj się na curry” miały miejsce w warszawskim Centrum Domowych Inspiracji. Zgromadzeni goście poznali sposoby na to, jak przyrządzać curry i dodawać orientalne przyprawy do codziennych potraw. Czytaj więcej »
W hotelu Andersia w Poznaniu odbyła się konferencja biznesowa Chaty Polskiej Czytaj więcej »
W minioną sobotę, padła wielka wygrana w punkcie sprzedaży LOTTO, w jednym z supermarketów należących do sieci Mila, zlokalizowanym przy ulicy 4-go Stycznia 47, w miejscowości Barcin. Jeden z graczy okazał się szczęśliwcem, a zwycięski kupon wart był aż 28 085 312,20 złotych! Czytaj więcej »
Największa w Polsce sieć franczyzowych lodziarni – Lody Bonano – została przyjęta w poczet członków prestiżowego grona firm zrzeszających przedsiębiorstwa oferujące koncepty franczyzowe. Tym samym Lody Bonano stały się 35 firmą tworzącą Polską Organizację Franczyzodawców i dołączyła do tak renomowanych marek jak: Eurocash, Makro, Goodyear Dunlop, Irena Eris, McDonald's,... Czytaj więcej »
Co można zrobić w 30 minut w kuchni? Czy pół godziny to wystarczająco dużo czasu na przygotowanie pysznej potrawy z grilla? O tym, jak efektywnie wykorzystać ten czas, przekonali się ostatnio dziennikarze i blogerzy kulinarni, którzy 17 czerwca uczestniczyli w warsztatach kulinarnych zorganizowanych w ramach kampanii „Gwarancja Jakości QAFP”. W warszawskiej restauracji Villa... Czytaj więcej »
W piątek, 12 czerwca br. w Hotelu Andersia w Poznaniu odbyła się Konferencja biznesowa, w której wzięli udział Franczyzobiorcy Chaty Polskiej, Producenci, Przedstawiciele mediów i Pracownicy. Czytaj więcej »
Po raz pierwszy w historii Rada Programu Mistrz Mowy Polskiej wręczyła Honorowe Wyróżnienie dla marek. Tyskie i Żubr zostały nagrodzone za poszanowanie tradycji i kultury języka polskiego w prowadzonych kampaniach reklamowych. Czytaj więcej »
Tegoroczną listę nowości w ofercie Posnet otwiera kasa REVO, pierwsze na rynku urządzenie fiskalne, które można zintegrować z szalką ważącą. Dzięki temu doskonale sprawdzi się zarówno w placówkach handlowych, gdzie sprzedaż odbywa się z ważeniem towarów, jak i w lokalach usługowych czy gastronomicznych, które z powodzeniem wykorzystają też inne funkcje tego urządzenia. Czytaj więcej »
Zainteresowanie e-papierosami wyraża 32 proc. palaczy w Polsce, a używa ich ponad 1 mln palaczy. Zdaniem analityków w perspektywie 10 najbliższych lat konsumpcja e-papierosów może stanowić na rynkach rozwiniętych nawet 50 proc. wielkości rynku wyrobów tytoniowych. Czytaj więcej »
Ponadprzeciętne umiejętności pracy z kawą, kreatywne pomysły i czuły zmysł smaku – tymi cechami wykazała się zwyciężczyni pierwszej edycji McCafé Barista Cup. Podczas wielkiego finału 12 czerwca Julia Długołęcka, pracująca na co dzień w restauracji McDonald’s w Wilanowie, zdobyła 1 miejsce w zawodach. Czytaj więcej »
Niezjedzoną, przeterminowaną lub kupioną w nadmiarze żywność wyrzuca 35 proc. Polaków. Generuje to nie tylko większe wydatki gospodarstw domowych, lecz także przyczynia się do marnowania wody i energii potrzebnych przy produkcji żywności. Nie wykorzystujemy jedzenia należycie także dlatego, że przetwarzamy je i gotujemy w sposób, który prowadzi do utraty cennych składników... Czytaj więcej »
Z okazji Międzynarodowego Dnia Dziecka Spółdzielnia Mleczarska MLEKPOL po raz kolejny przygotowała atrakcje dla najmłodszych mieszkańców powiatów grajewskiego i kolneńskiego. Organizacja tego święta staje się już tradycją grajewskiej spółdzielni, a jego tegoroczna edycja odbywała się w wyjątkowej folkowej oprawie. Czytaj więcej »
Ser pleśniowy Lazur Błękitny Old zdobył nagrodę główną za najlepszy polski ser „Grand Prix 2015” podczas „Czasu Dobrego Sera” - V edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Nieskończonych Form Mleka, który odbył się w dniach 6-7 czerwca w Sandomierzu. Organizatorem Festiwalu było Stowarzyszenie Slow Food Polska. Czytaj więcej »
Zbliża się uruchomienie nowej fabryki karmy suchej dla zwierząt domowych. Czytaj więcej »
Często zdarza się, że kategoria wody w obrębie sklepu nie jest traktowana z należytą uwagą. Zupełnie niesłusznie! Kategoria wody (z uwzględnieniem tzw. wód smakowych) jest obecnie największą kategorią spożywczą w Polsce pod względem wolumenu. Czytaj więcej »
Podrażnienie oczu, zmęczenie, lekkie zaczerwienienie – mogą oznaczać „zespół suchego oka”, jednak już sam dyskomfort patrzenia jest wystarczającym powodem, żeby nawilżać oczy i stosować preparat typu „sztuczne łzy”. Warto jednak zadbać o to, żeby jego skład był zbliżony do naturalnego płynu łzowego i pozbawiony środków konserwujących. Komfort patrzenia jest... Czytaj więcej »
Wieloletnia tradycja oraz zachowanie receptur w połączeniu z najnowocześniejszą technologią to główne cechy charakteryzujące Zakłady Mięsne Pekpol w Ostrołęce. Od ponad 40 lat prężnie rozwijający się znaczący producent wędlin w Polsce, którego bogaty asortyment posiadający 120 pozycji zachwyci niejednego smakosza. Czytaj więcej »
W starym centrum Łodzi, obok najstarszego kościoła, nieopodal Manufaktury, w miejscu, gdzie historia wychodzi z każdego zaułka swoją działalność prowadzą państwo Madej – laureaci czerwcowej edycji konkursu – „Opowiedz nam swoją historię” organizowanego przez miesięcznik Hurt&Detal. Obecnie właściciele 3 sklepów, przedstawiają wciąż nowe kreatywne pomysły, a handel... Czytaj więcej »
InsERT – lider sprzedaży wśród producentów systemów dla MSP – wprowadza na rynek drugą generację systemu do szybkiej sprzedaży detalicznej. Subiekt Sprint 2 został wzbogacony o szereg rozwiązań, które zapewniają szybszą obsługę klientów i sprawniejsze zarządzanie sklepem. Czytaj więcej »
InsERT – lider sprzedaży wśród producentów systemów dla MSP – wprowadza na rynek rozwiązanie dające setkom tysięcy firm dostęp do e-biznesu. Czytaj więcej »
Szkolenia są współfinansowane ze środków Unii Europejskiej. Udział w szkoleniach jest całkowicie bezpłatny – uczestnicy nie ponoszą żadnych kosztów, poza dojazdem na miejsce szkolenia. Czytaj więcej »
Wywiad z Adamem Imielskim, Prezesem Kraft Heinz Polska....
Rozmowa z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services...
Aleksandra Kusz vel Sobczuk, Kierowniczka Komunikacji...
Wywiad z Janem Kolańskim, Prezesem Zarządu Grupy Colian....
Trzy pytania do Karoliny Godzińskiej, Dyrektora Sprzedaży...
Całkowite zadłużenie segmentu food trucków nadal utrzymuje...
W roku jubileuszu 35-lecia Grupa Colian potwierdza swoją...
Aż 78% Polaków jest zainteresowanych samozbiorami. Jaki z...
Sezon letniego biesiadowania to świetna okazja, by...
W roku jubileuszu 35-lecia Grupa Colian potwierdza swoją...
Coraz większą wagę przykładamy więc do prostoty i...
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana i szuka zespołu...
HARIBO Exotix to żelki o owocowych smakach – mango...
Poznaj najnowszy hit od Bebeto – liofilizowane żelki...
Oferta Sofio poszerzyła się o nową przekąskę z południa...
Talarki waflowe to nowa kategoria produktów marki Lekorna –...
Poznaj STIXY od HELIO – pyszne frytki z polskich suszonych...
„30 lat razembycia”...
Jeszcze więcej punktów i wyjątkowe nagrody dla klientów...
Startuje kampania z okazji UEFA Women’s EURO 2025...
Tego lata marka Soplica, która w swoim portfolio posiada m.in...
Pełnia smaku piwa nie wymaga alkoholu. Dzięki autentycznym...